g

e


Az ABBA együttes
tagjai ma

 


Két férfi és két nő alapította 48 évvel ezelőtt az ABBA együttest. A szőke Agnetha Åse Fältskog hozzáment Björn Ulvaeus dalszövegíróhoz, a sötét hajú Anni-Frid Lyngstad pedig Benny Andersson felesége lett. Az együttes 1974-ben világhírűvé vált, de mindkét pár hamarosan elvált. Az ABBA tíz évvel a megalakulás után abbahagyta a zenélést, így vége lett a '70-es évek legsikeresebb popcsapatának.

Napjainkban Anni-Frid Lyngstad (Frida) már 75 éves. Első házasságából két gyermeke született, Hans és Lise-Lotte. Válása után eljegyezte az ABBA-tag, Benny Andersson, de a házasságra csak 1978-ban került sor. Ebből a kapcsolatból nem született gyermek, és a frigy is csak 1981 februárjáig tartott. Frida férjhez ment Tomas Sonnenfild svéd sebészorvoshoz 1990-ben. A rövid villámkapcsolatot válás követte.
 
A szép Frida ezután sem maradt egyedül 1992-ben Ruzzo Reuss herceg vette feleségül, és a házasságot követően Reuss Plauss hercegnővé vált.
Sajnos a sztárt nem kerülték el a tragédiák sem. Lánya, a harmincéves Lise-Lotte (aki közben férjhez ment és gyermeket is szült) meghalt autóbalesetben, 1998-ban. Egy év múlva pedig a férje, Ruzzo herceg is elhunyt. Anni-Frid Lyngstad jelenleg Svájcban él.

 
Az ABBA szőke csillaga Agnetha Åse Fältskog immár 70 éves. Agnetha és Björn is házasságot kötött. Miután az ABBA befutott, hirtelen a figyelem középpontjába kerültek. Egymást követték a fellépések, a világ körüli turnék, interjúk és albumfelvételek. Két gyermekük született Linda és Christian.

fAgnetha próbált az ABBA őrült tempója mellett jó anya lenni, de sokszor gyötörte a lelkiismeret-furdalás. Közben Björnnel is megromlott a házassága, 1979-ben elváltak. Akkoriban mindenhol azt nyilatkozták, hogy ez egy „vidám válás” volt, és az ABBA karrierjét nem érinti. Björn Angliába költözött, és új családot alapított.  Miss Fältskog, aki most már egyedülálló, elmondta, hogy jó viszonyban van Björnnel, két gyermekük érdekében félretették nézeteltéréseiket.

 

 

 

 

 


Agnetha lánya, Linda Ulvaeus 47 éves, és Svédországban sikeres színésznő, színházban is játszik, valamint számos svéd sorozatban is szerepelt. Házasságban él és három kislánya született. Tida 16 éves, Eszter 10 és Signe 7 esztendős. Linda a családjával édesanyja, Aghnetha farmján lakik, Helgö szigetén. A szőke
ABBA sztár utódai közül unokáját Tidát is érdemes megemlíteni. A 16 éves lány már eddig is szép sikereket ért el a lovaglásban.

Az ABBA férfiúiról is ejtsünk néhány szót! Az Agnetha Fältskoggal történt válása után Ulvaeus életében megérkezett az új szerelem, Lena Källersjö személyében. Ulvaeus 1981-ben vette feleségül Lenát és ma is Stockholmban élnek. Házasságukból két lány született Emma és Anna.

 

 

 

Benny Andersson 74 éves. Frida után eljegyezte Christina Grönvall-t, kapcsolatukból 1963-ban megszületett fiuk, Peter majd 1965-ben Heléne lányuk. Sajnos 1966-ban szakítottak, és azután Christina nevelte a gyerekeket. Benny 1981-ben újraházasodott, és feleségül vette Mona Nörklit svéd televíziós műsorvezetőt. Közel 40 év után még mindig együtt vannak. Monának és Bennynek született 1982-ben egy fia, Ludvig, aki már saját zenekart is alapított.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Archívum Kapcsolat