g

e


Dubajban megnyílt a
világ egyik legmagasabb
szabadtéri medencéje


A világ egyik legmagasabb végtelenített tetőtéri medencéjének ad otthont az Address Beach Resort. Dubaj legújabb, látványos felhőkarcoló szállodájának tetején, 293 méterre a föld felett található a Guinness World rekord címmel büszkélkedő szabadtéri medence. A 77 emeletes ikertorony-szerkezet a világ legmagasabban lakott égi hídjával is büszkélkedhet. Az épületben 217 szállodai szoba és lakosztály, 443 apartman és 478 lakás található. A teljes projektet az Al Ain Holding fejlesztette ki.

Az Address Beach Resort 77-dik emeletén lévő 94 méter hosszú és 16 méter széles vízfelület hatalmas tónak tűnik az égből, de legmélyebb pontja mindössze 1,2 méter mély. Természetesen a víz hőmérséklete szabályozott. A tetőről csodálatos, 360 fokos panoráma nyílik a város leghíresebb nevezetességeire, mint például a Bluewater- és a Palm Jumeirah-szigetre, a Burj Al Arabra, valamint az Arab-öböl kristálytiszta vizére.


A családi medencék a földszinten találhatók, mivel a pompás tetőtéri feszített víztükröt a gyerekek egyáltalán nem látogathatják. Csak 21 évnél idősebb, kizárólag szállodai vendégek használhatják. Ezt szigorúan ellenőrzik is. Amikor valaki a lifthez megy megvizsgálják, hogy a vendég melyik szobában lakik, és a nevét is kontrollálják. Ezután mindenkinek a saját szállodai kulcskártyájával meg kell érinteni a liftet, hogy feljuthasson a 75. szintre. Innen egy másik felvonóval lehet feljutni a 77. emeletre, ahol a végtelenített medence várja őket. Ott azonban újra be kell jelentkezni. Felérkezvén azonban különleges luxusvilág fogadja a hotellakókat. Érdekesség, hogy a napozóágyak egy része hűtött, és a medencébe merül. A forróságban kényelmet és luxust kínál a vendégeknek.
Aki nem a szállodában, vagy felhőkarcolóban lakik, de mégis szeretné élvezni a fantasztikus kilátást, csak akkor léphet a 77. emeletre, ha előzetesen asztalt foglalt a Zeta Seventy Seven (Zeta 77) nevű ázsiai kulináris élvezeteket kínáló étteremben. Ez a fantasztikus vendéglátóhely ugyanis a végtelenített víztükörrel azonos szinten található.

 

A 77 emeletes ikertorony projekt a csodás Address Beach Resortból és az Address Beach Residencesből áll. A tetőn lévő végtelenített medencéből káprázatos a kilátás.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Archívum Kapcsolat