g

e

 


Európában is adakoznak
a hírességek

 


Az olasz milliárdosok több mint 63 millió dollárt adományoztak a kórházaknak, az egészségügyi intézményeknek és a kormányhivataloknak február óta. A teljesség igénye nélkül említünk közülük néhányat. Giovanni Ferrero és anyja, Maria Franca Fissolo családi cége, az ikonikus Nutella és Kinder csokoládé gyártója, mintegy 10 millió eurót adományozott az olasz kormány megsegítésére.

fSilvio Berlusconi, egykori kormányfő, aki három alkalommal töltötte be a miniszterelnöki tisztséget Olaszországban szintén nagy adományt adott. A politikus együttérez honfitársaival, ezért 10,9 millió dollárt (10 millió eurót)  juttatott el Lombardia régióba, valamint Milánóba.

 

A divatlegenda, Giorgio Armani mintegy 2,2 millió dollárt adományozott Milánó, Róma, Bergamo, Piacenza és Versilia kórházainak, valamint az olasz polgári védelmi ügynökségnek, amely koordinálja az egész ország kronavírus elleni küzdelmét. 

 

r

 

Donatella Versace divattervező és lánya, Allegra mintegy 216 ezer dollárral támogatta a milánói San Raffaele Kórház intenzív osztályát. "Ilyen időkben fontos, hogy összefogjunk és segítsük mindazokat, akik a frontvonalban dolgoznak, és mindennap küzdenek az életek százainak megmentéséért" - nyilatkozta Donatella Versace.

 

  

Európa más országainak milliárdosai is próbálták támmogatni a vírus elleni harcot. Az ír U2 rockegyüttes 10 millió eurót adományozott a küzdelemhez az Ír Köztársaságban. A zenekar szóvivője megerősítette a PA hírügynökségnek, hogy a mintegy 8,75 millió fontot személyi védőeszközök beszerzésére használják fel, ezzel segítik az egészségügyi szakembereket.

A mallorcai születésű Rafael Nadal teniszbajnok felszólította a spanyol sportolókat, hogy adakozzanak, mert 20 millió dollárt (18,4 millió eurót) kellene összegyűjteni a koronavírus járvány enyhítéséhez. A gyűjtést, amelyhez a teniszbajnok Nadal és Pau Gasol kosárlabdázó  csatlakozott a Spanyol Vöröskereszt indította a sportolók körében. A pénzt a spanyolországi kórházak támogatására használják, továbbá a legsebezhetőbb csoportokat szeretnék segíteni.

 

 

 

 

A svájci Roger Federer és felesége, Mirka sem tétlenkedett. Federer az Instagramon jelentette be, hogy 1,7 millió dolláros (1 millió svájci frank) adományt juttatnak el a legnehezebb helyzetben lévő svájci családokhoz. Federer bízik abban, hogy az ország lakói együtt legyőzhetik a koronavírus járványt.


 

Lionel Messi és Cristiano Ronaldo labdarúgó szintén segíti a koronavírus elleni küzdelmet. Messi 1,1 millió dolláros adománya egy barcelonai kórházba került, amely részben a járvány áldozatait, részben pedig a víruskutatást támogatja.
Cristiano Ronaldo és ügynöke, Jorge Mendes közösen 1 millió euró értékben adományozott életmentő felszereléseket a lisszaboni, valamint a portói portugál kórházaknak. A futbalsztár bejelentette továbbá, hogy minden luxusszállodáját karanténná alakítja át, és saját zsebből fizeti az orvosokat és az ápolókat.

 

 

 

 

 

Archívum Kapcsolat