g

e

 

Aidan Turner, a Poldark sztárja
alakítja
Leonardo da Vincit

 A "Leonardo" című filmsorozat vetítése április 16-án indult az Amazon Prime Video-on, az Egyesült Királyságban és Írországban. A páratlan zsenialitású olasz reneszánsz festő és feltaláló Leonardo da Vinci művész titokzatos, szenvedélyes életét bemutató nyolc részes drámában Aidan Turner játssza a főszerepet.

fA dublini születésű ír színész a "Poldark" sorozat, és a "Hobbit" című filmbeli szerepeiről vált népszerűvé. Turner elismerte, hogy Leonardo da Vinci a híres 15. és 16. századi olasz művész, feltaláló és építész megformálása jelentős feladatnak tekinthető. A színész a The Hollywood Riporternek nyilatkozva azt mondta: "Mint tudjuk, Leonardo da Vinci olyan ember volt, aki hihetetlen alkotásokat hozott létre számos tudományos területen. Színészként nagyon izgalmas felfedezést jelentett ennek a nagy művésznek a belső működése. Szerencsésnek érzem magam, hogy Rómában egy nagyszerű csapattal dolgozhattam együtt, hogy ez a sorozat megvalósulhasson." Leonardo megszállottja volt a tökéletességnek, ezért Turner ellátogatott a párizsi Louvre Múzeumba is, ahol privát módon megtekintette da Vinci leghíresebb művét, a Mona Lisát is. Néhány órát egyedül tölthetett a csodálatos művész más festményeivel is, ami rendkívüli élményt jelentett számára. A film a művész szexuális irányultságára ugyancsak kitér, és bemutatja egy férfival való kapcsolatát. Talán da Vinci életének megfilmesítését éppen ez a szál tette oly sürgetővé bizonyos körök számára.

Aidan Turner színész szintén mindig a nagy szerelemre várt. Cupido nyila eltalálta, amikor megismerkedett Caitlin Fitzgerald színésznővel. A The Sun magazin arról számolt be, hogy Turner állítólag egy olaszországi ünnepségen titokban feleségül vette barátnőjét, Caitlint, a szintén 37 éves amerikai színésznőt, miután befejeződött a Leonardo című dráma forgatása. A két színész 2018-ban találkozott. Először "Az ember, aki megölte Hitlert", majd "A Nagylábú" című filmben játszottak együtt, és azonnal egymásba szerettek. Amint mozgalmas időbeosztásuk megengedte azonnal összekapcsolták az életüket.

A szépséges Caitlin amerikai színésznő és rendező. Érdekesség, hogy az apja, ír származású. Nem csoda tehát, hogy beleszeretett az ugyancsak ír Aidan Turnerbe. A jóképű és karizmatikus férfi egyébként 2015-ben vált híressé a BBC sorozatban, amikor Ross Poldark kapitányt alakította, Winston Graham-regényének feldolgozásában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Archívum Kapcsolat