FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 
 

A bolygó hollandi

 

 

jAlex van Heeren soha nem gondolta, hogy egyszer szállodatulajdonos lesz. Atyja kalandos sorsa azonban meghatározta az életét. Alex a délkelet-ázsiai ültetvényeken nevelkedett. Mindig óriási szabadságot élvezett európai honfitársaihoz képest. Egy napon azonban az apja visszaküldte Hollandiába, hogy megtanulja, miként kell a jó társaságban viselkedni. Ám amikor befejezte tanulmányait nem maradt hazájában, hanem Dél-Afrikában telepedett le, ahol családot alapított és üzleti vállalkozásba kezdett. Ám 1980-ban a helyi politikai és társadalmi feszültségek miatt elhagyta Afrikát, és Új-Zélandra  költözött. Nem sokkal az odaérkezése után rátalált egy fantasztikus adottságokkal bíró ingatlanra, a Huka Lodge-ra, ami a csodás Huka vízesés fölött található. Amikor megtudta, hogy eladó a birtok, azonnal megvásárolta. Az ott lévő vendégház korábban is népszerűségnek örvendett az előkelőségek körében. A vendégkönyv olyan hírességek látogatásáról árulkodott  többek között, mint Zane Grey york hercegnője, valamint Charles E.  Lindberg.

zAlex van Heeren tovább fejlesztette a birtokot, ami páratlan élményt kínál az idelátogatóknak. Lenyűgöző a  Huka vízesés, a megnyugtató, pompás vidék valóban alkalmas a feltöltődésre. A kirándulások, a pisztráng horgászat és golfozás remek kikapcsolódást ígérnek.
Miután Új-Zélandon már beindult az üzlet, Alex  újra visszatért Afrikába, ahol egy lerobbant szőlőbirtokot vásárolt 2004-ben. Alex van Heeren "Huka Resorts" csoportjának ma már egyik ékköve a Fokváros közelében lévő Grande Provance kúria és szőlészet. A hely érdekessége a patinás történelmi múltja, hiszen 1694 után francia hugenották telepedtek le ezen a vidéken. Meghonosították a szőlőt és a borkultúrát. Alex az elhanyagolt termékeny völgyben fekvő birtokon alapította meg a  saját birodalmát. Pompás kertek, ötcsillagos szállás, kiváló ételek kényeztetik az ideérkezőket. Elvonulásra, nyugalomra, a belső béke megteremtésére alkalmas világot alkotott.
A milliárdos ezzel még mindig nem érte be, 1987-ben megvásárolta a Fijii-hez tartozó Delfin szigetet. A 13 hektáros területet eleinte, éveken át, kizárólag családi nyaralásra használta. Később már hajlandó volt másokat is beengedni a paradicsomi környezetbe. Nemrég 3 milliárd  dollárt költött a felújítására. Jelenleg a szigeten maximum nyolc vendéget fogadnak egy időben.
Van Heeren, a kiváló holland üzletember Kelet-, és Nyugat-Flandria, továbbá Belgium tiszteletbeli konzuljaként dolgozik 1990 óta.


 

A tehetséges Virginia Fischer belsőépítész tervezte mindhárom csodás üdülőjének kényelmes, belső világát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy kellemes szoba a vízesésnél

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
   
 
 
www.cadizmedia.hu © 2014. Minden jog fenntartva
Design: C@diz