g


Strandok az Amazonasnál

 

Alter Do Chão

 

A világ legszebb édesvízi fehér homokos strandja az Amazonas dzsungelében, Alter Do Chão településen található. Ez egy kis falu a brazíliai Pará államban, ami az Amazonas egyik nagy mellékfolyójának, a Tapajós-nak a jobb partján képződött tó bejáratánál található. 

Hétvégén rendszerint megtelik a város. Érdekesség, hogy a strandok mérete évszakoktól függően változik. Az esős édőszakban sok strand teljesen eltűnik. Ez a gyönyörű hely a természet csodája. Ám óvatosan szabad fürdőzni, mert ráják bújnak meg a sekélyebb vizekben. Viszont csak akkor csípnek, ha rálépnek az emberek, ezért az ideérkezők azt a tanácsot kapják, hogy keverjék meg a lábukkal a meder alját, amikor a vízben járnak.

Alter Do Chão egyébként egy napfényes, nyugodt folyóparti falu, amely különösen az „Ilha Do Amor”-ról, a Szerelem szigetéről ismert. Ez az egyik legfestőibb sziget, amelyet az Amazonas Karib-tengerének is neveznek.


A kis sziget strandja csak apály idején látható, és minden évben majdnem 6 hónapig élvezhető.


Az Alter do Chão, a brazil Santarém városkának egyik körzete, és viszonylag elég kicsi, emiatt könnyen körbejárható. Az Ilha do Amor, vagyis a Szerelem szigete homokos partjaival különleges élményt kínál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Archívum Kapcsolat