g

e

Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere 4,4 millió dollárt keres óránként!


A Business Insider munkatársai még 2018-ban kiszámították, hogy Jeff Bezos amerikai üzletember 60 perc alatt körülbelül 4,4 millió dollárt keres. Mostanában már az is előfordult a Bloomberg Index szerint, hogy egyetlen napon 13 milliárd dollárral egészítette ki nettó vagyonát. A világ leggazdagabb embere egyébként 189,3 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.

f A Princeton Egyetemen végzett milliárdos 1994-ben alapította az Amazon céget, és megpróbál békés, vonzó környezetet teremteni alkalmazottai számára. A cég központjában az emberek bevihetik a kutyáikat is, sőt arra ösztönzik őket, hogy rövid szüneteikben sétáljanak, és levegőzzenek. A Szilícium-völgybeli pletykák szerint azonban Jeff kemény és robbanékony főnök. A Business Insider egyik 2019-es cikke szerint a vállalkozó, ezért még egy edzőt is felvett, akinek az a feladata, hogy őt nyugodtabb főnökké formálja.
A nagy pénzt hozó Amazon vállalat alapítója 2000-ben létrehozta a Blue Origin repülőgép-társaságot, 2013-ban pedig megvásárolta a The Washington Post újságot. Bezos 1998-ban az egyik legfőbb részvényese volt a Google-nak is.

Miközben Bezos gondos főnöknek mutatkozik az Egyesült Államokban, más országban kíméletlen üzletembernek tartják. Az indiai kereskedők azzal vádolják az Amazon indiai leányvállalatát, hogy megsértette a befektetési szabályokat. Milliárdokat invesztáltak olyan rendszerekbe, amelyek kárt okoznak a hagyományos kereskedőknek. A hatóságok trösztellenes vizsgálatot indítottak az e-kereskedelmi óriás ügyében. "Nem vagyunk az elektronikus kereskedelem ellen" - mondta Sumit Agarwal, az "All India Traders Szövetség" országos titkára, ami 70 millió kisvállalkozást képvisel. "Csak azt akarjuk, hogy a bizottság, valamint a kormány tisztességes és méltányos feltételeket hozzon létre, hogy az Amazon ne élhessen vissza a rendszerrel."

Szabadidejében Bezos a NASA rakétáinak eldobott darabjait keresi az óceánokban. Emiatt Jeff főként tengeralattjárókon tölti az idejét, és a vizeket kutatja, hogy megtalálja a repülés során kidobott alkatrészeket. Olykor még gyermekeit is magával vitte a kincsvadászatra.
A jelenleg 56 éves milliárdos korábbi feleségétől MacKenzie Bezostól elvált, aki így megszerezte az Amazon részvényeinek 4%-át, és a világ negyedik leggazdagabb nője címet is. Mackenzie Bezos jelenleg a világ 13. leggazdagabb embere. Bezos-szal kötött házasságából egyébként négy közös gyermekük született, akikkel tartja a kapcsolatot. Jeff Bezos jenlegi barátnője Lauren Sanchez Emy díjas híradós, pilóta és vállalkozó is egy személyben. Úgy tűnik, hogy a milliárdos magánélete a válás után nyugvópontra jutott.
Így Bezos tovább bővíthette birodalmát.

Az Amazon alapítója nemrég megvásárolta David Geffentől 165 millió dollárért Los Angeles legrangosabb ingatlanát, a Warner Estate birtokot. Beverly Hills-ben ugyanis Geffen tulajdonában volt a 13600 négyzetméteres Jack L. Warner Estate, amely fantasztikus hollywoodi történelmi múlttal rendelkezik. 
A birtokot az 1930-as években építették Jack Warner számára, aki a hatalmas Warner Bros. Studio elnöke és legfőbb mozgatója volt. Az építkezés körülbelül egy évtizedet vett igénybe, és minden megtalálható benne, amiről csak álmodhat az ember; teraszok, vendégházak, golfpályák, medencék, teniszpályák, kertek és még sok egyéb.
Mindez ma már Bezos-é.


A képeken a Warner birodalom különböző részei láthatók, ami napjainkban már Bezos tulajdona:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Archívum Kapcsolat