g

e

 

Épül az Amazon második székháza

Az Amazon cég a közelmúltban bemutatta új székházának a terveit. A kettős spirál ihlette, 350 méter magas épület a virginiai Arlingtonban létesül majd. A vállalat alapítója és tulajdonosa, a milliárdos Jeff Bezos és a cég vezérkara fontosnak tartja, hogy az alkalmazottak szuper körülmények között dolgozzanak. A „The Helix” névre keresztelt székház a terv szerint függőleges erdővel, növényekkel és szabadtéri sétányokkal szegélyezett épület lesz. A vállalat azt tervezi, hogy minden hónapban néhány hétvégén megnyitja a nagyközönség előtt is az Amazon székházát.


Ezt a komplexumot az NBBJ építészeti iroda tervezi. Az építmény jól illeszkedik majd a környékhez, kiegészülve egy 20.000 négyzetméteres közösségi házzal, amfiteátrummal, kerékpárutakkal és 2,5 hektáros területtel. Ha minden a tervek szerint halad, a „The Helix” és a környező épületek építése 2022-ben kezdődik, és várhatóan 2025-re fejeződik be.

Az épület szabadtéri plázái mobil élelmiszerárusoknak és termelői piacoknak adnak majd otthont, míg a kiskereskedelmi üzletek, valamint éttermek a földszintre költöznek be.

A cég illetékesei elmondták, hogy azt szeretnék, ha a vállalati komplexum egybeolvadna a környékkel, és közösségi központtá válna, ahol a kutyafuttatók, a kerékpárutak és a 2,5 hektáros zöldterületek bárki előtt nyitva állnának. 

A cég első főhadiszállása Seattle-ben található. A látványos három üvegkupolában folyók, vízesések és zöld felületek az alkalmazottaknak nyugodt, egzotikus munkahelyet garantálnak. Valóságos trópusi erdőben, lombok között láthatják el a feladataikat.

Seattle-ban már működik az Amazon első székháza: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Archívum Kapcsolat