FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 


Ameera Al-Taweel házasságai

 


Ameera elöször egy dúsgazdag szaúdi herceggel kötött házaságot, majd elvált. Jelenleg Khalifa Butti Omair Bin Yousif Al Muhairi arab milliárdos felesége.
A feltűnő szépséget 25 éves korában, 2008-ban vette feleségül Al-Waleed herceg, aki akkor a világ 50 leggazdagabb embere közé tartozott. A fiatal muszlim hölgy bekerült a szaúdi király családjába. A házasságkötés ideje alatt továbbtanult a New Haven Egyetemen, ahol üzleti diplomát szerzett. A pár öt évvel később, 2013-ban elvált. Al-Taweel azt mondta akkor, hogy a válás "barátságosan zajlott", és kapcsolatuk ma is konszolidált.
Al-Waleed herceg vagyona korábban 40 milliárd dollárt ért, de elvesztette, miután az unokatestvére, a korona herceg letartóztatta korrupció miatt.


Ameera, akit immár a hercegnő megszólítás illet meg, tavaly ismét férjhez ment Khalifa Butti Omair Bin Yousif Al Muhairi
milliárdoshoz, az Egyesült Arab Emírségek hetedik leggazdagabb emberéhez. A fiatal és jóképű üzletember az általa alapított KBBO vállalatcsoport elnöke, valamint az Al-Muhairi és az NMC londoni egészségügyi részvénytársaság alelnöke, továbbá számos más vállalat igazgatósági tagja.

Az esküvőt Párizsban tartották, az ünnepségen részt vett  Oprah Winfrey, Gayle King, valamint a szaúdi elit számos tagja és jónéhány ENSZ-alkalmazott is. Megtiltották a ceremóniáról készített fotók nyilvánosságra hozatalát. A látogatók többsége később megjegyezte, hogy a kamerák használatát is betiltották, sőt a résztvevőkkel titoktartási megállapodást írattak alá. Néhány részlet ennek ellenére megjelent a szociális médiában. A szertartást követő éjszakán az amerikai Oprah Winfrey megosztott néhány fotót magáról és barátairól. Az új férjről azonban egyetlen felvétel sem került a nyilvánosság elé.
A lakodalom a "Château de Vaux-le-Vicomte" francia barokk kastélyban zajlott, amely mintegy 30 mérföldre fekszik Párizstól.
Ugyanezen a helyszínen tartotta esküvőjét Eva Longoria, valamint Amit Bhatia londoni bankár, aki Vanisha Mittalt, az indiai acélmágnás, Lakshmi Mittal lányát vette feleségül. Ez utóbbi luxusesküvő költségvetése 60 millió dollárba került.


Az előkelőségek a párizsi Ritz-ben szálltak meg, ahonnan állítólag 800 millió euró értékű ékszer tűnt el az egyik szállóvendég lakosztályából. A sértett egy gazdag szaúdi hercegnő. Az eset kissé felborzolta a kedélyeket. A lopást csak az esküvő után jelentették be a rendőrségen. Érdekesség, hogy nem volt jele külső behatolásnak.  

Ameera hercegnő a muszlim fiatal nők példaképévé válhat. Szaúd-Arábiában a saría örökösödési törvények értelmében a lányok továbbra is csak feleannyi örökséghez jutnak, mint fiú testvéreik. A hercegnő híres emberbarát. Árvaházat nyitott Burkina Fasóban, és humanitárius akciókat vezetett Pakisztánban, valamint Szomáliában. Szorosan együttműködött a jordán királynővel, valamint a brit monarchia tagjaival, hogy a nők jogait védelmezzék a Közel-Keleten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz