FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 

 

 

 

Szexrobotok

 

 

 

 

A jövőkutatók szerint 2050-re az emberek és a robotok közötti szex rendkívül gyakorivá válik, ami elég meglepően hangzik. Néhány éve debütált Samantha, az élethű szexrobot. Sergi Santos katalán fejlesztőmérnököt felháborította, hogy a bemutatón a közönség úgy viselkedett, mint az izgatott neandervölgyiek egy barbár csoportja. A sok fogdosás miatt a baba javításra szorult. A Samantha-babát úgy tervezték, hogy a melle és a csípője reagál az érintésre, mintha maga is élvezné a simogatást, továbbá nyögdécselő hangokkal fokozza a hatást. A szexuális robotoknál az a cél, hogy fizikailag hasonlítson a megrendeleő által ideálisnak vélt személyhez. Eddig főleg férfiak érdeklődtek az új termékek iránt, ezért többnyire női robotokat gyártottak. A közelmúltban azonban elkészült a férfi szexrobot is, és akik tesztelték elfogadhatónak találták. A gyártók óriási forgalomra számítanak a jövőben.

 

A jelenségről sokféle vélemény elhangzott eddig. A komoly érzelmi és szexuális problémákkal küszködők azt mondják, hogy ezek a babák javították az életminőségüket, mert egyébként nehézségeik adódnak a tartós és mély kapcsolatok megteremtésével. Az emberekre hasonlító robotok élvezetet nyújtanak anélkül, hogy zavart okoznának, és segítenek a szexuális problémák leküzdésében is.

 

 

Jelenleg az Egyesült Királyság piacán már hódít a digiszex. Mindössze egy fényképet ad a megrendelő arról a személyről, akiről majd a szexbabát megmintázzák. Ezzel azonban számos jogi probléma keletkezik, különösen a híres személyek arcának lemásolásakor. Ma már olyan fejlettek az életnagyságú robotok, hogy emberi érintésre imitálják a valódi testmozgást. Használói előnyként értékelik, hogy nincsenek elvárásaik, igazi szex-rabszolgák, semmi nem zavarhatja meg az intim együttlétet. Az emberek pedig állítólag a szexuális robotoknál keresik a bűntudat nélküli szexet.

Dr. Pearson fejlesztő véleménye, hogy ez a folyamat már régen elkezdődött, hiszen a vibrátorokat évszázadok óta használják, és a virtuális pornó is elfogadott.
Dr. Nick Patterson, az ausztrál Deakin Egyetem Tudománymérnöki és Építész Technológiai Tanszékének professzora úgy véli, hogy már 2030-ra a legtöbb ember a virtuális szexualitást részesíti előnyben, és 2035-re pedig sokan rendelkeznek majd saját szexuális játékokkal. A szexpiac a jelenleginél várhatóan hétszer nagyobbra bővül 2050-re. A szexjátékok milliárdokkal gazdagíthatják a gyártókat és a forgalmazókat.

 

 

Kevin Kelly "What Technology Wants" című könyvében azzal érvel, hogy a technológia hasonlít az emberi fejlődéshez. A robottechnika fokozatosan érlelődik, hasonlóan az evolúcióhoz. Szerinte elkerülhetetlen, hogy egy nap a humanoid robotok megjelenjenek a hétköznapi világunkban. Amikor ez megtörténik, az emberek készen állnak majd arra, hogy szeressék őket, és érzelmi kötelékeket létesítsenek a nem emberi lényekkel, hiszen már ma is sokan használnak szexuális tárgyakat segédeszközként.
Dr. David Levy szerint, előbb-utóbb képesek lesznek a tudósok olyan sejteket is létrehozni, hogy az emberek és a humanoidok utódokat is nemzhetnek.
Új-zélandi kutatók, Yeoman és Mars a wellingtoni Victoria Egyetemen tanárai állítják, hogy a szexipar legfőbb központjaiban, például Amszterdam piroslámpás házaiban android prostituáltakat kell dolgoztatni a jövőben, hiszen a kuncsaftok így nem kapnak el semmilyen nemi fertőzést. Csökkenne az emberkereskedelem, hiszen ma sokakat kényszerítenek prostitúcióra a gengszterek.


Az ellenzők is megszólaltak, arra figyelmeztetnek, hogy a nőket és férfiakat is hamarosan felválthatják az androidok. Mások úgy vélik, hogy a szexbabák az embereket arra bátorítják, hogy erőszakossá, sőt pszichopatává váljanak.
Talán az a legmegdöbbentőbb, hogy ezek az androidok emberölésre is programozhatók. Ha a bűnöző hecker például feltöri a robot programját, akkor képes azt teljesen az irányítása alá vonni és bármire utasítani.
Elon Musk, a milliárdos Tesla és SpaceX vezérigazgatója több mint 100 másik technikai szakértővel együtt nyílt levélben felszólította, az ENSZ vezetőit, hogy tiltsák meg a gyilkos robotok gyártását. Ám erre még nem reagált senki. Jelenleg kevés jogszabály szabályozza használatukat. Már új típusú bűnügyek is keletkeztek. A brit Nemzeti Bűnügyi Ügynökség (NCA) 2016 márciusáig több mint 120 alkalommal akadályozta meg a gyermeket ábrázoló szexuális androidok külföldről történő behozatalát.

Hongkongban vagy Kínában gyártott szexuális segédeszközökből a kereskedők jelenleg is több ezer fontnyi forgalmat bonyolítanak az eBay-en és az Amazon portálon. Mindez jelzi, hogy a mesterséges intelligencia, az egyre életszerűbb robotok mélyreható hatással lesznek a társadalomra, és ez a technológia megváltoztathatja az életet, továbbá magát a házasság fogalmát is. 

 

 

 

 

 

 

 

s
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz