FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 


 

A királyi séf

 


 

 

Anton Mosimann svájci séf régebben publikált önéletrajzának címe "Az élet egy cirkusz". Ebben beszámolt arról, miként vezetett útja az angol királynőhöz, továbbá más hírességekhez, akiket különleges kulináris étkeivel kényeztetett. Élete napjainkban is változatos, és múzeumi hagyatéka különösen figyelemre méltó.

 

 

 
 

 

A ma már 71 éves Mosimann Solothurn egy svájci városkában született Otto Mosimann, valamint Olga von Burg gyermekeként, és a gyönyörű Jura-hegység lábánál nőtt fel. A világ egyik legelismertebb séfje számos elismerést kapott több évtizedes karrierje alatt.
Tanult, valamint dolgozott többek között Olaszországban, Belgiumban, továbbá az Egyesült Királyságban. Sztároknak, politikusoknak és arisztokratáknak készített fantasztikus ételkölteményeket. Híven szolgálta a brit uralkodói családot is. A néhai Diana hercegnő például gyakran vacsorázott gyermekei társaságában fehér szarvasgombás rizst Ceasar salátával, amit Mosimann séf készített. Erzsébet királynő viszont a zöld spárgás füstölt lazacát kedvelte. A sztárséf több száz banketten főzött a brit királyi családnak, többek között Vilmos herceg és Kate Middleton 2011-ben megtartott esküvőjén is.

A különleges kenyeréről és a vajpudingjáról híressé vált séf Londonban létrehozta az elegáns Mosimann's Clubot 1988-ban, amelynek hangulata és étkei lenyűgözik a vendégeket. Az üzletét manapság a fiaival együtt irányítja.
A genfi tó partján megnyilt Anton Mosimann Múzeumban a séf által az 55 éves pályafutása alatt felhalmozott értékes tárgyak sorakoznak három szinten. Számtalan díj és híres receptkönyv kapott itt helyet. A több mint 6000 történelmi értékű szakácskönyv és receptkönyvtár a világ legnagyobb magángyűjteményének számít, ami 500 év főzéstörténetét foglalja magába.
Mozimann szerint, ha svájci vagy mindig svájci maradsz, ha szakács vagy, akkor mindig séf maradsz.

Egy különleges receptkönyv a Mosimann múzeumban:

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz