g

e

Giorgio Armani
fantasztikus világa


Girogio Armani a koronavírus járvány ellenére bemutatta divatházának 2021 tavaszi-nyári kollekcióját. Armani azonban soha nem feledkezett meg honfitársairól sem, hiszen tavaly 1,25 millió euróval segítette a pandémia elleni küzdelmet Olaszországban. A 86 éves milliárdos életstílusa lenyűgöző. A divatdiktátor számos ingatlant birtokol a világ különböző szegleteiben. Otthonait többnyire kényelmes, 213 méteres jachtján utazva látogatja meg. Az igényes, munkamániás divatmágnásnak azonban nagy kihívást jelent, hogy évente legalább egyszer felkeresse valamennyi ingatlanát.

fEgyik kedvence a Pantellerián lévő rusztikus villa. A kétemeletes házat eukaliptuszfák és ciprus sövények övezik. A Pantelleria Szicília legtávolabbi és legvadabb szigete. Maga a név valójában azt jelenti, hogy a "szél leánya". Meglehetősen közel fekszik Tunézia partjaihoz, komppal Trapaniból hatórányi hajózás után érhető el. A sziget repülőtere nem mindig működik a furcsa éghajlat miatt. Amikor rossz az időjárás az újságok sem érkeznek meg a szigetre, és télen a fiatalok gyakran szenvednek a magánytól. Pantelleriának nincsenek strandjai. Armani pedig olyan ember, aki élvezi a kalandokat, a félvad természetet, az érintetlen tengert, a cserjékből és évszázados olajfákból álló növényzetet.

Az olasz tervező fő rezidenciája egy nagy, négyemeletes palota Milánóban. A mogul éves bevétele meghaladja a 2 milliárd dollárt. Milánóban építette fel Armani a Silos nevű múzeumot is, amely bemutatja és megőrzi divatmunkásságát. A 48.000 négyzetméteres múzeum épp az Armani cég alapításának 40-dik évfordulójára nyílt meg. A tervező sok időt tölt a városban, de Saint-Tropez is ellenállhatatlanul vonzza. Húga, Rosanna a térségben lakik, és rábeszélte még 1996-ban, hogy itt vásároljon ingatlant a visszavonulásának időszakára. Bemutatott neki egy nagy amerikai stílusú házat, ahonnan nagyszerű kilátás nyílt a Földközi-tengerre. De Giorgio valami kellemesebbet akart, egy vidéki házat, de közvetlenül a tenger mellett, amire végül rá is talált. Kezdetben csak szerény újításokat hajtott végre otthonában, amely a 19-dik század végén épült. Armani júniusban és júliusban négy-öt hétvégét tölt Saint Tropez-i házában. A reggel sétával vagy edzéssel kezdődik, majd a strandot látogatja meg. Jellemzően otthon ebédel, de olykor az elegáns Cinquante Cinq strandklubot is meglátogatja, majd késő délután a bájos Place des Lices szabadtéri piac körül sétálgat, és gyönyörködik a város szépségeiben.

Armani otthonai közül még érdemes megemlíteni Antigua-i házát. Giorgio két egymáshoz kapcsolódó villával rendelkezik Antigua festői szigetén, amelyek tükrözik a divattervező elegáns, kecses stílusát. A két gyönyörű épület a Villa Serene és a Villa Flower nevet viseli, és pazarul fel van szerelve különféle elemekkel, amelyek megfelelnek a divatmogul jellegzetes személyes stílusának, és luxuskényelmet teremtenek. 

 

 

 

Figyelemre méltó többek között a Capriban lévő villája és a svájci St. Moritz-i hatalmas háza is. Ime a háza Capri szigetén. A pompás fehér épület a sziklaszirtre épült, ahonnan remek kilátás nyílik a tengerre.

 

 

 

Armani éltes kora ellenére jól tartja magát, karcsú és elegáns. A tervező 86 évesen is fáradhatatlanul dolgozik. Alkotásai légiesek és rendkívül tetszetősek. Az idei Armani divatot semleges színű, lágy esésű, kifinomult ruhák jellemzik.

 

 

 

 

 


 


 

 

 

 

 
 

Archívum Kapcsolat