g

e

Bábel tornya

Európa, mint a modern Babilon

A strasbourgi Európai Parlament épülete elképesztően hasonlít Pieter Bruegel flamand reneszánsz festő "Bábel tornya" című alkotására. Az Európai Unió alapítói az évek során, néhány plakáton is szerepeltették ezt a festményt a következő angol felirattal: „sok nyelv, egy hang".

David Hathaway "Babilon Európában" című könyvében arról írt, hogy a felhasznált bibliai próféciák sokat elárulnak napjaink Európai Uniójáról. Az Európai Parlament tagjai ugyanis tudják, hogy milyen jelentéssel bír a Bábel tornya.
Mózes I. könyve szerint Noé utódai még valamennyien egy nyelvet beszéltek. Az özönvíz után Nimród volt az első király, története pedig számos ősi kultúrában, többek között az iszlám, görög, valamint héber művekben is szerepelt. Nimród felépíttette a Bábel tornyát, amelynek egyes verziók szerint, olyan magasnak kellett volna lennie, hogy biztonságot nyújtson egy újabb özönvíz ellen. Más elképzelés szerint viszont a király Istennel egyenlővé akart válni, emiatt a torony csúcsának az egekbe kellett volna emelkednie. Isten azonban meghiúsította a király terveit, sőt összezavarta a nyelvet is. Az emberek többé nem értették meg egymást, és szétszéledtek a világban. Nimród zsarnoki uralmát is feljegyezték a krónikák, aki többek között kísérletet tett az összes vallás felszámolására is.


fDavid Hathaway író, az Egyesült Királyságból származó evangélista, az "Eurovízió Európában" misszió alapítója és elnöke, valamint a Prophetic Vision magazin szerkesztőségi igazgatója. Szerinte az Európai Parlament épülete olyan, mintha modern technikával újjáépítették volna a híres Bábel tornyát. Úgy véli, hogy Babilon hajdan szétszóródott népe most ismét összegyűlt a befejezetlen fellegvárban, hogy új világrendet teremtsen. A mottó pedig "sok nyelv egy hang", ami nem más, mint az egységes kormány, vallás, valuta, jogrendszer, sőt nyelv megteremtése, vagyis lényegében a centralizált globalista világ létrehozását jelenti.

 

 

 

 


Az Európa Tanács strasbourgi épülete előtt pedig áll egy szobor, amely Európát ábrázolja a bikán, ami ugyancsak szimbolikus jelentéssel bír. Az alkotás megjelent többek között egyes európai bankjegyeken is. A szobor a görög mitológia alapján Európa (Európé királylány) megerőszakolását jelképezi. Róla kapta a nevét a kontinensünk. Hathaway nem érti, hogy amennyiben az EU szekularizált államra vágyik, miért használ mégis nyíltan, ősi bibliai modellen alapuló szimbólumokat, amelyek a szentírás szövege szerint lelkileg is sötét eseményeket idéznek. A strasbourgi Európa Parlament épületének esetében, miért döntött az EU és a szakértői csapata egy olyan épület létesítéséről, amely döbbenetesen hasonlít Pieter Bruegel művére?
Az Európai Parlament építése, ez a modern Bábel torony 2000 decemberében fejeződött be, és az adófizetőknek 8 milliárd fontba került. A legenda lényegében az emberiség történetét jelképezi, ahogyan Nimród szembeszegült Isten terveivel, és ezért pusztulnia kellett a toronynak. Ugyanakkor az épület az elnyomó zsarnoki uralom szimbóluma is egyben, ahol virágzott a hamis bálványimádat, továbbá a kegyetlen vezető, Nimród megpróbálta elfordítani népét Istentől, és inkább saját uralmát akarta felettük érvényesíteni. Az Európai Parlament épülete ezek szerint ezt jelképezi? Bármire is gondoltak megalkotói, ez a modern Babilon nem sok jóval kecsegtet. Amennyiben nem célzatos a parlament és a Bábel tornya közötti hasonlóság, akkor már csak a tudás hiányát feltételezhetjük. Természetesen ez sem lehetetlen, hiszen az Európai Unió vezetői között sajnos akadt nyolc általános iskolai végzettségű is. Bárhogyan történt is, egyik változat sem megnyugtató, hiszen a törekvésekről az épület is sokat elárul.

 

 

  

 

 

 

 Archívum Kapcsolat