g

e
Vajon elkészülhet-e a Babilon-híd Párizsban?

 

 

Benoît Patterlini francia építész Babilon híres kertjeitől ihletve, amit az ókori világ hét csodájaként tartottak számon, most egy elbűvölő párizsi gyalogos hidat tervezett. Az építményben többek között buja kertek, dús veteményesek kaphatnának helyet, ahol a termést a lakosok rendelkezésére bocsátanák. A létesítmény középpontjában egy lenyűgöző vízesést álmodott az építész, ami a Szajnába ömlene, és amit a folyó táplálna folyamatos áramlásával. A híd a nyugalom oázisa lehetne az egyre kaotikusabbá váló világunkban. Ez a csodálatos terv a Babilon-híd nevet viseli, és Párizs 13. kerületében valósulhatna meg. Benoît Patterlini a Rescubika Créations cég alapítója megtalálta a megoldást arra, hogy ha egy város zsúfolt, akkor is lehet édenkertet varázsolni még a hidakon is.Patterlini megmutatta, hogy a kőrengeteg átformálható, elbűvölő környezetté. Az egzotikus hídon sétálva az emberek kikapcsolódhatnának, miközben hatalmas élményben részesülhetnek.

Rendkívül izgalmas és lenyűgöző a francia építész elképzelése.

 

 

Patterlini Benoît francia építész átformálná a párizsi Diadalív egyik felét is. Tény, hogy a Napóleon győzelmének emlékére, 1836-ban épült párizsi Diadalív Franciaország és a világ egyik legismertebb, leglátogatottabb építménye. A francia építész javaslata azonban korszerűsítené az emlékművet. A Diadalívet hatalmas tükrös síkkal osztaná ketté, ezzel megőrizné a korábbi, eredeti jellegét, ugyanakkor kiszélesítené azt, és zöld teraszokkal bővítené a kor követelményeinek megfelelően.

 

 

 


 

Benoît másik meghökkentő javaslata a brazíliai Rio de Janeiróban lévő favela rehabilitációs terve volt. A többnyire bádogból épült nyomortelepet korszerű, emberi léptékű városrésszé alakítaná, miközben a jellegén nem változtatna. Már csak a pénz kell hozzá.

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

Archívum Kapcsolat