g

e

Bear Grylls túlélő táborai világszerte hódítanak

 

A brit Bear Grylls különleges szabadtéri tábort kínál októbertől a Jebel Jais hegyen, az olajban gazdag Egyesült Arab Emirátus legmagasabb pontján. A "Ras Al-Khaimah" az első túlélőtábor a Közel-Keleten. A táborba 2021-től lehet szállást foglalni, mivel 20 konténert is elhelyeznek a területen, amelyek mindegyikében legfeljebb három ember fér el. A kemping önellátó lesz, és minden konténerhez saját szabadtéri terasz és személyes grillező tartozik majd az ételek elkészítéséhez.

Grylls, a brit különleges légi szolgálat egykori katonája olyan túlélő tanfolyamot kínál az embereknek, ami bőven meghalad egy egyszerű vakációt. A részt vevők megtanulják, hogyan kell tüzet gyújtani, sürgősségi menedékhelyeket építeni, gyakorlati oktatást kapnak a különleges orvosi traumák kezeléséről, a navigációs technikákról és az extrém időjárás túléléséről.

Edward Michael Grylls, a brit speciális légi szolgálat egykori katonája, túlélési oktató, tiszteletbeli alezredes, kalandor, író, televíziós műsorvezető és üzletember. Világszerte a túlélés és a szabadtéri kaland egyik legelismertebb arca. Tévéműsorai világhírűvé tették. A konzervatív brit politikus, Sir Michael Grylls és felesége, Lady Sarah (született Ford) Grylls fia, aki Bear, azaz medve becenéven vált ismertté.
Grylls 2000-ben vette feleségül a Shara Cannings Knightot. Három fiuk született. Bear Grylls jelenleg a Harvard Egyetem díszdoktora, továbbá a GQ magazin az év legjobb tévés személyiségének díját ítélte neki 2016-ban. Bear Grylls a róla elnevezett túlélési akadémiát és kalandtáborát először Skóciában, valamint az Egyesült Királyságban indította el. Azóta több fióktelep nyílt Amerikában, Írországban és Afrikában. Amerikában például három, Kínában már 10 helyszín ad otthont a Bear Grylls Survival Academy-nek.
Az Egyesült Arab Emirátusban a maszk használata minden vendég számára kötelező. Ezeknek minden tevékenység során fenn kell maradniuk, ami nagy kihívást jelenthet a Jebel Jais járaton, ahol a kötélpályákon haladók elérhetik a 120 km/h sebességet is. A Jais Sky Maze egy akadálypálya, amely ingatag hidakkal, lengő karikákkal és kötelekkel van tele. A vendégeknek meg kell győződniük arról, hogy két méter távolságra vannak egymástól, miközben haladnak rajta.
A fizikai erőnlét szintjén kívül érdemes figyelembe venni a belépés árát is. A Bear Grylls Survival Academy által az Egyesült Államokban szervezett táborba a jelentkezés ára személyenként 579–3215 dollár között mozog az USA Today magazin szerint. Ez figyelemre méltó befektetésnek tűnik néhány nap kemény táborozásért. Ám a fiatalokat vonzzák a kihívások és a próbatételek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Archívum Kapcsolat