Archívum Kapcsolat

 

r Pornót forgattak Boris Becker egykori villájában


Pornót forgattak Boris Becker, korábbi világelső német teniszező egykori mallorcai villájában. A teniszcsillag ugyanis 2018-ban csődbe ment. Hajdan elegáns luxusingatlana ma elhanyagolt, és az elmúlt évben
hajléktalan hippik költöztek az
épületbe. Georg Berres német állampolgár ki-be járt a barátaival a villába, ahol pornófilmet is forgatott. Az épületben nincs világítás, sem vízszolgáltatás. A bírósági eljárás során az alperesek azzal védekeztek, hogy a ház lakatlanul állt, ezért foglalták el. Diego Gómez-Reino bíró szerint a rossz állapotú birtok még nem jelenti azt, hogy elhagyott és bárki beköltözhet. A manacori bíróság a négy hajléktalant a jogosulatlan házfoglalásért pénzbírságra ítélte, és kilakoltatási végzést is hozott ellenük.

Boris Becker az egykori wimbledoni teniszbajnok még az 1990-es években vásárolta meg a 2900 négyzetméteres Villa Son Coll-t Mallorca szigetén. A 12 hálószobás és ugyanennyi fürdőszobás pompás épület teniszpályával, továbbá kosárlabdapályával is rendelkezik a 265 000 négyzetméteres telken.  A hatóság 214 000 euró bírságot szabott ki a teniszcsillagra a villában folytatott engedély nélküli építkezésért, még 2004-ben. A sportoló azonban nem tudta kifizetni az összeget, sőt a több millió eurós kölcsönt sem egyenlítette ki. Emiatt Beckert 2017 júniusában fizetésképtelenné nyilvánították, az ingatlana pedig a bank kezébe került. Tény, hogy az épület még elhanyagoltan is figyelemre méltó, jelenleg pedig vevőre vár.

Boris Becker élete kalandos fordulatokban bővelkedett az elmúlt években. Adósságai miatt már a trófeáit is el akarták árverezni. Végül diplomáciai státuszára, és mentelmi jogára hivatkozva az utolsó pillanatban, 2018. júniusában meggátolta személyes tárgyainak eladását. Azt állította, hogy a Közép-afrikai Köztársaság elnöke kinevezte őt sport-, kulturális és humanitárius "attasénak" az Európai Unióba, és emiatt dimplomáciai mentességgel rendelkezik. A Közép-afrikai Külügyminisztérium azonban ezt cáfolta. Végül az aukciósház a trófeákat mégis értékesítette, ám a kapott pénz az adósságokat nem fedezte. Az 52 éves sportolónak nincs könnyű dolga, de kétségtelenül változatos éveket tudhat maga mögött.


t