FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

 

 

Belgium első koronahercegnője

 

 

 

A közelmúltban ünnepelték Belgiumban a nagykorúvá vált Elisabeth hercegnő születésnapját, aki immár a trón várományosa. Philippe király és Mathilde királynő legidősebb gyermeke egy napon Belgium első királynőjévé válhat. Az ünnepséget a belga televízió élőben közvetítette a brüsszeli királyi palota trónterméből. Az eseményen a királyi család számos tagja megjelent.

"Lisa", ahogyan rokonai hívják, az új évezred gyermeke. A koronahercegnő 2001-ben született, és a laekeni kastélyban nőtt fel három testvérével, Emanuel herceg, továbbá Gabriel és Eleanor hercegnők társaságában.
Philippe király 59 éves, és csak 2013 óta uralkodik. Így tehát még nem közeleg a hatalomátvétel ideje, de apja halála után Lisa lesz Belgium első királynője, egy olyan országban, ahol 1830 óta csak a királyok ülhettek a trónon. Elisabeth jelenleg egy walesi középkori kastélyban lakik, ahol május végén befejezi középiskolai tanulmányait.

 


 

 

Elisabethnek katonai kiképzésben is részesülnie kell a szigorú belga szabályok szerint. Vincent Dujardin történész szerint azonban nem kötelezhető, hogy apjához, Philippe-hez hasonlóan a Királyi Katonai Iskolán (ERM) végezzen. Viszont különböző tanfolyamokon részt kell vennie, hogy a hadsereg különféle elemeiről tájékozódjon. A koronahercegnőt azonban nem kényszerítik arra, hogy ejtőernyőzni tanuljon és vadászrepülőgépet vezessen. Ettől függetlenül a fiatal lány komoly próbatételek elé néz.  Szülei úgy döntöttek, hogy megóvják a kíváncsiskodóktól, ezért korlátozzák megjelenését a nyilvánosság előtt.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2020. Minden jog fenntartva
Design: C@diz