FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

 

 

Coppola egzotikus szállodái

Francis Ford Coppola olasz származású, amerikai rendező neve elválaszthatatlanul összeforrt alkotásával, a "Keresztapa" trilógiával. Az elmúlt 30 évben azonban főként egyedi, családi exkluzív szállodahálózatokat létesített. Elismert igazgatója és tulajdonosa egy kaliforniai pincészetnek, valamint több luxusüdülőhelynek Argentínában, Közép-Amerikában és Olaszországban. Az 1980-as évek elején látogatott el először Belize-be, és azonnal beleszeretett a táj szépségébe. Úgy döntött, hogy éppen ilyen békés helyet akar magának a dzsungelben, ahol nyugodtan írhat. Felesége, Eleanor egy távoli, lerobbant házat talált a szigeten, amit átalakítottak és évekig családi házként használtak. A Blancaneaux Lodge-nak nevezett villa 1993-ban kezdte fogadni a vendégeket. Ezt további négy luxusüdülőhely követte: a Turtle Inn szintén Belize-ben, majd a La Lancha Guatemalában, a Jardin Escondido Buenos Airesben és a Palazzo Margherita Olaszországban. A Turtle Inn Belize-ben fantasztikus luxusvillákat kínál a látogatóknak.


Coppola luxus házaitól nem messze húzódik meg a világhírű rendező Coral Caye nevű magánszigete, ami a Belize melletti káprázatos óceánban található. Területe mindössze két hektár, és bárki öt perc alatt gyalog bejárhatja az egész szigetet, ami most már méregdrágán bérelhető.

A Coral Caye a Belize Barrier-zátony által védett ülőhely, és mindössze néhány elegáns házból áll, ami teljes magányt, valamint páratlan, személyre szabott szolgáltatásokat kínál. 

A rendező azonban ősei földjéről sem feledkezett meg. Apai nagyapja, Agostino Coppola az olasz Bernalda városkából emigrált az Egyesült Államokba 1904-ben. A világhírű művész úgy döntött, hogy rehabilitálja Bernalda egyik legfontosabb és legjelentősebb épületét, a hanyatlásnak indult 19. századi palotát. Az épületetet 1880 körül építtették a Margherita család tagjai, akik a közeli Taranto földbirtokosai voltak. Coppola a hajdani palotát szállodávává alakította át.
Amikor kicsi volt, a nagyapja mesélt neki arról, hogy a város többi szegényével együtt miként élt az alsó területen, míg a nemesi családok a felső régióban laktak. "Mindig meglepett az a tény, hogy e megosztottság ellenére mégis gyönyörű Bernaldának nevezte a várost"- nyilatkozta Coppola.

Francis Ford Coppola szereti az észak-afrikai, pontosabban a tunéziai hangulatot, mivel a nagymamája onnan származott, és úgy gondolta, hogy ezek a stíluselemek beleillenek a palazzo pazar és egzotikus világába. Olyan épületet hozott létre, amelyben maga is örömmel lakna. Szereti a feltűnő mozaiklapokat, a kandallókat, valamint az udvarra és kertre néző teraszokat. A falakat és a magas mennyezetet mindenütt gyönyörűen felújított festmények és freskók díszítik.   

Nem véletlen, hogy a világhírű rendező lánya,  Sofia Coppola éppen  ezt a helyet választotta 2011 augusztusában Thomas Marssal kötött házasságának helyszínéül. Azóta is évente egyszer minden családtag felkeresi a Margheritát.

Francis Ford Coppolának három gyermeke született. A filmproducer Gian-Carlo Copolla 22 évesen meghalt motorcsónak balesetben. A másik fiú, Roman Francis Copolla 54 éves színész, rendező, forgatókönyvíró és producer. Arany Globe-díjat nyert a "Mozart a dzsungelben" című televíziós sorozata 2016-ban.  A legismertebb mégis a művész lánya. A 48 éves Sofia Coppola Oscar-díjas forgatókönyvíró, sikeres filmrendező és színésznő, valamint producer. Marie-Antoinette című filmje, amit 2006-ban rendezett ma is sokak kedvence.

A 80 éves Francis Ford Coppola napjainkban már borász és szállodahálózatok tulajdonosa, hiszen a filmjeiből származó óriási bevételeit ezekbe a vállalkozásokba fektette.

A rendező azt ajánla, hogy mindenki csinálja azt, amit szeret. "Amikor búcsút kell venni az élettől, majd azt mondom: Ó, bizony be kellett mennem a filmiparba, kellett egy szép feleség, kellettek ezek a gyermekek, és ez a borüzlet is. Annyira tele leszek azokkal a dolgokkal, amelyeket meg kell tennem, hogy amikor meghalok, azt nem is fogom észrevenni."

A Coppola Resort ökovillái Turtle-Inn-ben:

 

 

 

 

 

 

 

 

 
f
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz