g

e


Az afrikai herceg illegális bulizása


A spanyol rendőrség tavaly októberben rajtaütött egy illegális összejövetelen az aravacai (madridi) kúriában, amit Randy Koussou Alam-Sogan afrikai herceg is részt vett. A bulizók megszegték a kijárási tilalmat, ezért a jelenlévőket szankcionálta a rendőrség engedetlenség, valamint hatósággal szembeni ellenállás miatt. Továbbá hat embert kiszabadítottak a rendfenntartók, akik azt állították, hogy akaratuk ellenére fogva tartották őket a partin. A sértettek életkorát és nemét nem tették közzé, de mindannyian emberrablás miatt nyújtottak be panaszt a rendőrségen.

Randy Koussou egyébként az egykori afrikai Dahomey királyi család tagja. A família 1600 és 1904 között uralkodott. A hajdani királyságot ma már Benin Köztársaságnak hívják. Néhány egykori uralkodóhoz hasonlóan a hatalom elveszítése ellenére Randy Koussou Alam-Sogan is megtartotta előkelő címét.
A herceg jelenleg a pánafrikai BLH Group befektetési tanácsadó cég elnöke és befektetési igazgatója. Nemrég az Egyesült Királyságban a Parlamenti Művészeti Divat- és Sporttársaság nagykövetének nevezték ki. A herceg lényegében Amszterdam, London, Cotonou (Benin) és Lomé (Togo) között ingázik. Randy herceg 100 millió dolláros emberként szerepelt a Forbes Afrika magazinban.
Randy Koussou, a viharos és illegális aravacai parti főszereplője napjainkban egy látványos kúria megszerzésén fáradozik Alcudia városában, mivel a cége ingatlan befektetéssel is foglalkozik. Ez Mallorca egyik legdrágább birtoka, ami most rendkívül jó üzletnek számít. A kiszemelt kastély 2017-ben épült, és eredetileg 57 millió euróért kínálták eladásra. A 3.500 négyzetméteres nyolc szobás épület, amelyet állítólag 147.539 euró jelzálog terhel, most már mindössze 24,5 millió euróért megvásárolható. A masszív, ám elegáns ingatlanból lenyűgöző kilátás nyílik a festői Alcudia-öbölre.

A gyönyörű birtok saját helikopter leszállóhellyel is rendelkezik. Az afrikai herceg azt tervezi, hogy a kastélyt a megvásárlása után felajánlja az Öböl-menti államok egyik pénzben bővelkedő uralkodó családjának. A gazdag afrikaiak is jó üzleteket kötnek ilyenkor, COVID idején.
A száműzött, benini herceg is a globalizáció híve, és részt vesz az újonnan létrehozott Globális Diaspora Szövetségben (ADGA), valamint az Afrikai Sociális-Gazdasági Átalakulási Szervezetben (OTSEA) is. Randy herceg állítólag aktívan hozzájárul Afrika gazdasági nagyhatalommá történő átalakításához. A herceg szerint a XXI. század Afrika évszázada lesz. Kár, hogy az afrikaiak ezt nem így érzik, és tömegesen indulnak Európába.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Archívum Kapcsolat