g

e

Berlusconi lenyűgöző villái

 


Silvio Berlusconi olasz politikus és médiamágnás több gyönyörű rezidencia tulajdonosa. Vagyonát 6,2 milliárd euróra becsülik.  Az egykori miniszterelnök számos ingatlannal rendelkezik Olaszországban és a világ több államában.

 

Silvio Berlusconi általában a "San Martino" villában lakik. A Milánó közelében lévő Arcoréban lévő birtok a hivatalos rezidenciája. A gyönyörű vidék megfelelő környezetet teremt a nyugodt élethez. A hatalmas ingatlanhoz könyvtár, medence, park és teniszpálya is tartozik. Itt fogadja Silvio Berlusconi a világ minden tájáról érkező politikusokat. Ezt a pompás ingatlant egykor Rozzoni gróf és Molinari márki családja is birtokolta. 
A "Belvedere" villa szintén az olasz mágnásé. A 19. században épült kastélyhoz hatalmas park is tartozik. A Milánón kívül lévő, Macherio nevű városkában fekvő birtokon jelenleg Berlusconi második felesége, Veronica Lario él felnőtt gyermekeivel, Eleonorával és Luigivel. Ennek a gyönyörű villának az értéke 86 millió euróra becsülhető.

 

 

 


 

Szardínia szigetén, a Punta Lada hegyfok közelében húzódik meg a gyönyörű Villa Certosa. A mesterséges tavakkal ékesített, hatalmas terület egészen a tengerig nyúlik le, amelyhez kis kikötő is tartozik. Mint ismeretes néhány viharos parti is kötődött korábban ehhez az ingatlanhoz. A rezidenciát 1988-ban vásárolta meg Silvio Berlusconi 450 millióért, amelynek a becsült érték ma 580 millió euró.


Antigua szigetén, a Pastrum falucska közelében lévő luxus rezidencia Berlusconi egyik kedvenc üdülőhelye.  A sziget gazdag növényzetben és gyönyörű egzotikus tengerpartokban. A telek a dombtetőről ereszkedik le a tengerig a finom fehér homokos strandokhoz. A bérelhető villasor igazi üdülőparadicsom mindazoknak, akik itt töltik a vakációt. Vadakban sincs hiány, főleg a majmok viháncolnak a térségben, ezért elkerítették a területet. Berlusconi villái közelében található Oprah Winfrey, Giorgio Armani és Eric Clapton rezidenciája.


A Correnti villa, vagy mai nevén a Campari villa Olaszország északi részén  a csodás Maggiore-tó piemonti partján fekszik. A hely első tulajdonosa a Caravoglia  család volt. A villa rendkívüli nyugalmat kínál, ugyanakkor helikopter-felszállóval is rendelkezik. Az elegáns házat a 19. század végén Risorgimento Cesare Correnti  szenátor építette. Éppen ezért korábban Correnti, majd később Campari villa néven vált ismertté. Correntiék után ugyanis a területet a világhírű italgyáros Campari család szerezte meg. Silvio Berlusconi médiacézár és politikus pedig 2008-ban vette meg a csodás szecessziós épületet.


 

 

A Torno villa napjainkban Silvio Berlusconi egyik luxus kastélya, amit 21 millió euróért vásárolt. A Torno-ház  a Comói-tónál található 3000 négyzetméteres kerttel, teniszpályával és olyan híres szomszédokkal, mint Madonna vagy Sting. Néhány történelmi személyiség, például Churchill vagy Napóleon is itt töltötte hajdan pihenő napjait.

 

 

 

 


Egyes sajtóhírek szerint Berlusconi 2011-ben vásárolta meg a "Villa Due Palms", vagyis a Két pálma nevű épületet Lampedusában, és nemrégiben újította fel azt. Más sajtóvélekedések szerint Berlusconi végül visszalépett a vásárlástól, mert a villa közelében van Lampedusa hangos repülőtere, és a mágnást a zaj elriasztotta. Ez utóbbi állítást azonban nem erősítik meg a sajtóinformációk.

Bermudán található Berlusconi 7 millió dollárt érő "Blue Horizon" villája. Fotót erről nem sikerült beszerezni. Az olasz üzletember bermudai szomszédja nem más, mint New York korábbi polgármestere, Michael Bloomberg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Archívum Kapcsolat