FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 


Kivonja magát az adófizetés alól a világ leggazdagabb embere

 

Az amerikai Jeff Bezos a világ leggazdagabb embere, az Amazon nemzetközi online kiskereskedelmi hálózat alapító vezérigazgatója. Az üzletember nem tekinthető Donald Trump barátjának. Az USA elnöke   visszaéléssel, és forgalmi adó elkerülésével vádolta meg az Amazon céget 2018-ban. Noha a tőzsdén vesztesség érte Bezos vállalkozását az elnöki megnyilatkozás miatt, az üzletember hamar korrigált és közölte, hogy Trump keveset tehet azért, hogy az "Amazont" szabályozás alá vonja. Vagyis a legnagyobb vállalatok továbbra sem fizetnek elegendő adót, és kivonják magukat a jogszabályok alól. Hatalmuk és gazdasági erejük akkora, hogy maga az Egyesült Államok elnöke is csak méltatlankodhat. Mindez jól mutatja a világ állapotát napjainkban, vagyis mindig a nemzetközi óriásvállalatok akarata érvényesül. Ez a tény egyre jobban hat mindenki életére. Ők döntik majd el mi történik velünk, és ez cseppet sem biztató.

Bezos 2000-ben megalapította Blue Origin emberi űrszálítással foglalkozó cégét. Szerinte a New Shepard 2018 novemberéig felviszi a gazdag érdeklődőket az orbitális térbe. Ilyesmit már mások is ígértek, de még nem teljesült a vágyuk. Trump elnök azzal vádolta, hogy elkerüli a társasági adókat, és álhírek terjesztésével szerez jogosulatlan politikai befolyást. Bezos rakétafejlesztő vállalat tulajdonosként azt válaszolta, hogy ha így folytatja Trump, akkor kilövi a világűrbe. Itt tart a párbeszéd jelenleg.

 


Az Amazon cég pedig tovább dübörög. Bezos szeretné kiterjeszteni a szolgáltatásait egész Indiára. Ez az óriási piac tovább növelné a vállalkozó jelenleg is korlátlan hatalmát. Bezos cége állam az államban, és mindenhol ott van. Nemrég Seattle-ben találkozott Szaúd-Arábia főhercegével, Mohamed bin Salmannal, ahol megvitatták a 2030-ig esedékes szaúdi befektetési lehetőségeket.

 

Bezos 2013-ban megvette a Washington Postot. Média mogulként tovább erősítette üzleti pozícióit. Átszervezést hajtott végre, és szinte hihetetlen, de számos városban, Texasban, Hawaiiban, Minnesotában, fizetőssé tette az online publikációk egy részét. Végülis ne feledjük, ezzel szintén sokan próbálkoztak már, de eredménytelenül. Napjainkban özönlenek a hírek, minden elérhető, de már látszanak annak a jelei, hogy az érékes információkat előbb-utóbb pénzért árulják.

Bezos magánélete is rendhagyó. Feleségül vette MacKenzie Tuttle regényírót 1992-ben.  A házaspárnak három fia született, továbbá egy kislányt is örökbe fogadtak Kínából. 

 

 

 

 

 

 

 

Bezos anyja Jacklyn Gise, biológiai apja viszont Ted Jorgensen. Jeffnek az apjával nincs kapcsolata, hiszen szülei házassága rövid ideig tartott. Ezután édesanyja ismét férjhez ment, ekkor már Mugiel Bezos mexikói férfihez, aki adoptálta őt. Anyja láthatóan még mindig fiatal, hiszene 17 évesen szülte meg Jeffet, akire eléggé hasonlít a kedves, antipatikus milliárdos.

 

 

 

 

 


 

 

 


 

 


 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz