FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 

 

Karácsony a Vanderbilt birtokon

 A Biltmore házban több mint 100 kézzel díszített és formázott karácsonyfa ékesíti a 250 szobás épületet és a pompás 8.000 hektáros birtokot. Akik itt töltik az ünnepeket, feledhetetlen élményben részesülnek. Pompás lakosztályok várják a vendégeket, és ünnepi lakomákkal kényeztetik az idelátogatókat. Megszámlálhatatlan fényfüzér teremt elbűvölő hangulatot.

A mostani ünnepeket beárnyékolja, hogy a Biltmore ház tulajdonosa, William Amherst Vanderbilt Cecil 89 éves korában meghalt 2017. október 31-én. Cecil egyébként George Washington Vanderbilt unokája, aki 1895-ben alapította meg a birtokot. William a Harvardon végzett, és kezdetben bankárként dolgozott. Később könnyű szívvel elhagyta a pénzügy világot, és az Észak-Karolinában lévő Biltmore birtokot népszerű idegenforgalmi látványossággá alakította, ahol egy nyereséges pincészetet is létrehozott.

 

 


Az elhunyt Cecil fia, William Vanderbilt Cecil Jr. a Biltmore társaság jelenlegi elnök-vezérigazgatója és tulajdonosa. A gazdag üzletember az Észak-Karolinai Asheville-ben lakik feleségével, valamint három gyermekével. Testvére, Diana Cecil Pickering a cég igazgatótanácsának az alelnöke. Két gyermekével ugyancsak Asheville-ben lakik. A nagy múltú Vanderbilt család utódai is sikeresek.

 

 


 

A hagyományokkal összhangban a Biltmore Company elnöke és vezérigazgatója, Bill Cecil Jr. mindig részt vesz a karácsonyfák elhelyezésében.
A 35 méteres csarnokfa, a csodás Fraser fenyő, a Biltmore-karácsony egyik főlátványossága. A díszekkel, szalagokkal gazdagon dekorált fenyők, a színes fényfüzérek, a hangulatos kandallók, a virágok és egzotikus növények különleges élményt nyújtanak.
Évente 1,4 millió turista látgat el a birtokra. A 70-es évek közepén Biltmore-ban, még csak 100 alkalmazottat foglalkoztattak. Most ez a szám több mint 2400-re emelkedett, de a szezontól függően változik.


A Vanderbilt család rezidenciáján felbecsülhetetlen művészeti értékekben és régiségekben gyönyörködhetnek a vendégek. A télikertben trópusi növények burjánzanak, és napi ingyenes szemináriumon kínálnak tippeket a vendégeknek saját ünnepi dekorációjukhoz. A zenés karácsonyi vacsorához természetesen ajándékcsomag is jár.

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2017. Minden jog fenntartva
Design: C@diz