FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 

 

 

Lakatlan szigetből paradicsomot épít Leo Di Caprio

 

 

 

A Leonardo Di Caprio privát szigetére tervezett világszínvonalú luxusüdülő-központ kivitelezése várhatóan jövőre elkezdődhet. A belize-i hatóságok ugyanis jóváhagyták a sokat vitatott környezetvédelmi terveket.

 

 

A Belize partjai mellett meghúzódó Blacador Cay nevű sziget 104 hektáros. Lapunk, a Cadiz Média már korábban beszámolt arról, hogy a filmsztár megvette 2005-ben a 3,5 kilométer hosszú, 190 méter széles lakatlan erodálódó szigetet, amit üdülőparadicsommá szeretne varázsolni.

 

A szigeten a helybéli halászok korábban kivágták a mangrove bokrokat, és a gallyakból raktak tábortüzet, azon sütögették a halaikat. Az erdőirtás és a túlhalászás miatt sajnos erodálódott a partszakasz. Most az építkezéskor a biológia sokféleség helyreállítására is ügyelni kell majd a kivitelezőnek. Éppen ezért betiltják a térségben a halászatot.

 

 

Belize-ből vízitaxival 45 perc alatt közelíthető meg az ígéretes kis sziget. A tervek szerint motoros járművek nem közlekedhetnek majd a területén, sőt a benzines hajókat is korlátozottan használhatják majd a vendégek. Érdekesség, hogy tilos lesz műanyagpalackot bevinni az üdülőterületre. A tervek szerint ciszternákban gyűjtik majd az esővizet, és a szennyvíztisztítás is komoly feladat lesz. Napelemekkel és szélturbinákkal termelik az áramot.

 

 

Várhatóan 36 társasház és 36 villa épülhet Leo szigetén. A Latin-Amerikai Természetvédelmi Világszövetség elnöke, Marissa Tellez-Kohlman nemrég bizonyos aggályokat vetett fel, emiatt 430 oldalas környezethatás vizsgálat készült. Cél a vízivilág ökológiai helyreállítása. Amint a szükséges módosításokat végrehajtják, akkor elkezdődhet a munka.
Ebben a hatalmas vállalkozásban Paul Scialla New York-i Delos nevű vállalkozása Leonárdo cégének a partnere. A hangulatos épületeket Jean-Michel Gáthy tervezte, amelyeknek a felépítéshez, a maja kultúrát megidézve, márványt, üveget és faanyagokat használnak. A vendégek magángépekkel érkezhetnek. Az egyszerű látogatók pedig vízitaxival.

 

 

 

Kattints a videó lejátszógombjára!

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2017. Minden jog fenntartva
Design: C@diz