FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 
 

Bocelli vakon is kerékpározik

 

Andera Boccelli, a világ egyik legnépszerűbb operaénekese, idén december 18-án Amerikában koncertezik.
Bocelli a Pisa közelében lévő Lajaticóban látta meg a napvilágot 1958-ban, és egy toszkán családi gazdaságban nőtt fel. Glaukómával, vagyis örökletes zöld hályoggal született, majd gyenge látását is elveszítette, és 12 évesen megvakult. A fiatal fiú a zenében talált vigaszt, hat éves kora óta zongorázik, fuvolázik és szaxofonozik.  A művészeti érdeklődés ellenére, talán józan megfontolásból, a pisai egyetemen jogi diplomát szerzett. Nem praktizált soha, hiszen hamar kiderült páratlan tehetsége. Világszerte óriási sikerrel énekel, és eddig 80 millió lemezét vásárolták meg a rajongói.

jElső feleségével, Enrica Cenzattival 10 esztendőt töltött együtt. Házasságukból két fiuk született. Jelenleg Amos 19, Matteo pedig 17 éves. Az énekes 2002-ben elhagyta feleségét, de azóta is szoros kapcsolatot ápol gyermekeivel. Érdekesség, hogy a dúsgazdag hírességet 2000-ben adócsalásért 5,7 millió euróra büntették Olaszországban.
Új párja, Veronica Berti a menedzsere 2011-ben egy kislányt szült, aki a Virginia nevet kapta. Andrea örömében még abban az évben létrehozta a "Bocelli Alapítványt" a szegények megsegítésére. Végül elvette Veronicát közös gyermekük harmadik születésnapján, 2014 nyarán.

 

zAndrea Bocelli tágas, elegáns villája a tengerpart közelében, Forte Dei Marmiban található. Szülőfalujában, Lajaticóban a farmot felújíttatta, kibővítette, medencét és lovardát is létesített. Jelenleg turisztikai célra ajánlják az érdeklődőknek. Mi több, a toszkán táj szépségein kívül, olykor még a mestert is láthatják lovagolni a szállóvendégek.
Bocelli a villájában szeret együtt muzsikálni fiaival. Vaksága nem gátolja a kerékpározásban sem. Megfelelő segítséggel ezt a sportot is élvezheti. Szabadidejében szívesen sétálgat a kutyusával.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
   
 
 
www.cadizmedia.hu © 2014. Minden jog fenntartva
Design: C@diz