FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

 

Császári esküvőt tartottak PárizsbanJean-Christophe Napoleon Bonaparte herceg, a francia Napóleon császár leszármazottja feleségül vette Olympia von  Arco-Zinneberg grófnőt, Ausztria utolsó császárának dédunokáját a közelmúltban Párizsban.
Ismétli magát a történelem, hiszen 1810-ben Bonaparte Napóleon szövetséget keresett a britek és az oroszok elleni küzdelemben, és ezért házasságot kötött az osztrák császár lányával. Úgy tűnik azonban, hogy Jean-Christophe frigye nem tudatos döntésen alapult napjainkban. "Amikor találkoztam Olympiával, először a szemébe merültem el, nem pedig a családfájába! Aztán együtt mosolyogtunk ezen a történelmi véletlenen." - nyilatkozta Napoleon Bonaparte.

A pár 17 évvel ezelőtt találkozott először, de csak tavaly januárban kötelezték el magukat egymásnak a herceg nagymamájának, Alix Napoleon Bonaparte svájci házában, Prangisban.
"A házasságunk éppen olyan, mint manapság sok más páré, akik különböző nemzetiségűek. Ez a megbékélés és az európai integráció eredménye"- nyilatkozta a Madame Figarónak. Napoleon herceg azonban nem egyszerű párokra jellemző ajándékkal lepte meg kedvesét. A 33 éves Jean-Christophe egy 40 karátos gyémántgyűrűt készíttetett, amelyhez a drágakövet Franciaország utolsó császárnéjának, Eugenie de Montijo, III. Napóleon császár feleségének koronájából vették ki. Az 1 millió font összegű eljegyzési gyűrűt azonban az év elején ellopták egy nyitott Mercedes belsejéből. A tolvajt később elfogták, és a drágakő is szerencsésen visszakerült a tulajdonosához.
Ezzel a házassággal az egykori francia birodalmi- és a Habsburg-házat ismét egyesítették Párizsban, az Invalidusok házában, ahol Napóleon császár holtteste nyugszik. A menyasszony fenséges Oscar de la Renta ruhában állt az oltár elé.
Jean-Christophe Napoleon Bonaparte herceg, 1997 óta a Bonaparte-ház feje, de a jelenleg meglévő címek jogszerűen már nem léteznek, csupán udvariassági címnek tekintik. A 33 éves férfi befektetési bankárként dolgozik a Blakstone-nál, Londonban. Folyékonyan beszél franciául, spanyolul és angolul. A dinasztia örökségét képviseli nyilvános rendezvényeken, szertartásokon Franciaországban és másutt Európában.

Ismétlődik a történelem. Bonaparte Napóleon császár és feleségének festménye előtt állnak a megházasodott leszármazottak:


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz