FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 

 
London muszlim urai


 


Napjainkban az egyre népesebb londoni muszlimok maguk közül választják a főváros vezetőit. Boris Johnson, London korábbi főpolgármestere még csak félig muszlim származású, a jelenlegi, Sadiq Kahn viszont már teljesen az, hiszen pakisztáni. Megválasztásuk is bizonyítja a muszlim vallás, és a török-arab népesség folyamatos térnyerését brit földön.

A szőke, loboncos hajú Boris Johnson nagyapja, a török Ottomán Birodalom utolsó belügyminisztere, Ali Kemal volt, akit 1922-ben a török ​​szabadságharc idején meggyilkoltak, és megszüntették a szultánságot is.
Boris anyja, Charlotte Wahl brit liberális, radikális művész, akinek apja az Emberi Jogok Európai Bizottságában dolgozott. Így Boris Johnson édesanyja felmenőinek köszönhetően egyből a megfelelő körökben találta magát, és megnyílt az út a politikai felemelkedése előtt. Ma már nem főpolgármester, de aktívan politizál. Jelenleg a brit kormány külügyminisztere.
Hillary Clinton 2007 novemberében még ezt mondta róla: " Festett, szőke hajával, pikkelyes ajkával, és csillogó kék szemeivel olyan, mint egy szadista nővér egy mentális kórházban."

 

 

A brit fővárost jelenleg a pakisztáni Sadiq Kahn irányítja, mivel 2016-ban megválasztották főpolgármesternek. Londonban született, nős és két lány apja. Családja történetét sikeresnek tartja. A szülei 1960-ban költöztek Pakisztánból Londonba. Saját bevallása szerint édesapja még buszvezetőként dolgozott, de a család megfizethető lakóhelyen élt. Ugyanakkor elégedetten emlékezik arra, hogy testvéreivel együtt fantasztikus iskolai oktatásban részesült. Ez azért figyelemre méltó momentum, mert a buszsofőrökre nem feltétlenül jellemző, hogy a drága iskolai képzést finanszírozni tudják. A brit magániskolák árainak ismeretében segítő, láthatatlan kezek nélkül nehezen képzelhető el Kahn felemelkedése. Sadiq emberjogi ügyvédként kezdte pályafutását, ami szintén azt igazolja, hogy megfelelő hátszelet kapott bizonyos körökből a karrierjéhez.

Sadiq Khan főpolgármester a londoni merénylet másnapján egy közleményében azt írta, hogy a londoniaknak nincs okuk a félelemre. Trump amerikai elnök viszont kifogásolta ezt a megnyilvánulást, szerinte Khan nem először mond felháborító dolgokat, és szinte mindig bagatellizálni próbálja a terrorizmust.
Sadiq
szerint úgyanis a nagyvárosi életformához hozzátartoznak az efféle merényletek, és ezzel meg kell barátkozniuk az ott lakóknak.

 

 

Tény, hogy London napjainkban már muszlim irányítás alatt működik. Nem csoda, ha Sadiq és társai dőlyfösen futkároznak a brit főváros utcáin.

 


 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2017. Minden jog fenntartva
Design: C@diz