Egy titokzatos könyv
Milliárdos írók
Viola Henderson
Főoldal

 

Magyar származású művész Új-Zélandon

 

A magyar származású Eva Borka Wellingtonban él, de a Chile-i Santiagóban született. Még gyerek volt, amikora családja Chile-ből is emigrált Új-Zélandra, és egy új világban folytatták életüket. Így a hajdani magyarok immár új-zélandi állampolgárokká váltak.

Magyaros motívumok Wellingtonban


Eva festőművész és keramikus. Nagymamája rendkívül őserővel rendelkező, tehetséges művészként alkotott, és szeretettel tanította őt is. Gazdag érzelemvilága erőteljesen hatott Eva művészetére. Neki köszönheti, edvinhogy kedveli az élénk színeket, a változatos témákat és azt is, hogy a magyar kultúra elemei beépültek alkotásaiba.
Eva Borka Wellingtonban tanult a Victoria Egyetemen, ahol "Bachelor of Arts" fokozatot ért el. A művészek sorsa azonban sehol sem könnyű. Hamarosan felismerte, milyen nehéz lenne megélni a festészetből, ezért úgy döntött, hogy az üzleti életbe is bekapcsolódik. Az évek során változatos, szerteágazó karrierutat teremtett magának. Végül humán erőforrás menedzserként dolgozott jelentős új-zélandi vállalatoknál. Még jelenleg is kapcsolatot tart az üzleti világgal, alkalmi tanácsadói feladatokat vállal. Ám a fő hangsúly még is a művészetre és a folyamatos alkotásra helyeződött az utóbbi időszakban. Stúdió Galériája nyitva áll a művészetet kedvelők előtt.

 

 

 

 

 

 

Eva Borka

 

 

 

 

 

 

 

 

Wellington, ahol Eva él.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az üzleti élet moguljai
Érdekes információk
Szuperingatlanok madártávlatból
Kapcsolat
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2009. Minden jog fenntartva
Design:Sis@