FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

 

A Borromeo lányok
házasságaiCarlo Ferdinando Borromeo hercegnek mind a négy lánya előkelő házasságot kötött. A híres olasz arisztokrata család tagjai közül bankárok, államférfiak és bíborosok kerültek ki. Egyik ősük 1916-ban megkapta az Angera hercege címet is. A Borromeo család ma is a Maggiore-tóban lévő csodás Bella- és Madre-sziget tulajdonosa. Carlo Borromeonak az első feleségétől, Marion Zotától három lánya született, akik házassági kötelékeikkel napjaikban tovább növelték a família befolyását.

Laviniát 2004-ben feleségül vette John Elkann, a világhírű olasz autómágnás, Gianni Agnelli unokája, aki a torinói Fiat vállalatot irányítja. Annak idején több mint ezer vendég előtt zajlott a szertartás az idilli Madre-szigeten, ami a Borromeo családé a tizenhetedik század óta. A kihagyhatatlan esküvőn megjelent többek között Carla Bruni és Henry Kissinger is.
Lavinia a divat iránti érdeklődik és létrehozott egy gyermekruházati márkát is. Továbbá dolgozott az Armani és a Guzzini  cégnek egyaránt. A házaspárnak három gyermeke született, Leone, Oceano és Vita. A 41 éves üzletasszony jelenleg New Yorkban él egy fényűző villában.

 


A Maggiore-tó ékköve, a csodálatos Madre-sziget a család másik pompás birtoka, ahová a vendégek hajóval vagy helikopterrel érkezhetnek. A hatalmas villa napjainkban is remek búvóhely a família tagjainak.

Isabella Borromeo is rangjához méltóan ment férjhez. Az esküvőre a család birtokában lévő Bella-szigeten került sor, amelyen egy pompás kastély áll. Isabella a befolyásos Ugo Brachetti-Peretti gróffal kötött házasságot, akinek anyai nagyapja alapította a legnagyobb olasz olajvállalati csoportot, az API-t, amelynek jelenleg is az élén áll. A vonzó, negyvennégy éves Isabella kedveli a társasági összejöveteleket és az elegáns ruhákat.

Matilde Borromeo 2011-ben Antonius de Fürstenberghez ment feleségül. A fiatalember apja sváb hercegi családból, édesanyja pedig a Windisch-Gräetz hercegi famíliából származik. Szülei még mindig a donaueschingeni kastélyukban élnek, Antonius pedig a Heiligenberg rezidenciának a tulajdonosa.

Matilde és Antonius éveken át boldogan élt Páviában, ahol együtt vezették a gazdaságukat. Matilde a terepjáró lovak tenyésztésével foglalkozik, továbbá díjnyertes lóversenyző is. A házaspárnak két gyermeke született. Noha Matilde zu Fürstenberg hercegnő és férje, Antonius az európai arisztokrácia álompárját testesítette meg éveken át, mára a boldogság elmúlt. Hét évi házasság után idén, 2019 februárjában elváltak.

 

 


Carlo Borromeo legfiatalabb lánya, Beatrice is férjhez ment 2015-ben. Beatrice a gróf második házasságából született édesanyja, Paola Marzotto. A szép és gazdag lányt, Caroline hannoveri - korábban monacói - hercegnő fiatalabb fia, Pierre Casiraghi vette feleségül. A pár jelenleg Monte Carlóban él, hiszen Pierre II. Albert monacói uralkodó unokaöccse. Két kisfiuk is született Stephano és Francesco.

 

 

 

 

A csodás Bella-sziget:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz