FŐOLDAL Milliárdos írók Művészet
 
 


Hugo Boss unokái

 

 

Hugo Boss, a világhírű Boss cég alapítója egykor azzal lendítette fel vállalkozását, hogy Hitelernek és a nemzeti szocialistáknak gyártott ruhákat.
Hugo Ferdinand Boss 1885-ben született a németországi Metzingenben, egy középosztálybeli családban. A tehetséges szabómester 1908-ban feleségül vette Anna Katharina Freysingert. Házasságukból született Gertrud lányuk. Boss kis vállalkozása az 1920-as években már 20 alkalmazottal dolgozott.
Lányát, Gertrud Bosst 1931-ben feleségül vette egy Eugene Holy nevű férfi. Két gyermekük született Uwe és Jochen. Még ebben az évben Hugo Ferdinand Boss belépett az NSDAP-ba, ami jelentős fellendülést hozott a cégének. Ettől kezdve a cége a nemzeti szocialistáktól számos megrendelést kapott. Egyenruhákat gyártott az SS, SA, Hitler Jugend és a Wermacht számára. A vállalat eredményesen működött a Harmadik Birodalomban, és a II. Világháború alatt is. Az elmúlt néhány évtizedben azzal vádolták a Boss céget, hogy sikereit a munkaszolgálatosok, és hadifoglyok alkalmazásával alapozta meg, akiknek egyáltalán nem, vagy a szokásosnál, kevesebb bért fizetett.
Egy független történész csoport objektíven értékelte a vállalatot, és feltárta a múltat. Állításuk szerint a kifogásolt időszakban 140 munkaszolgálatos és 40 francia hadifoglyot dolgoztattak a vállalatnál. A cég méltányosságból nemzetközi alapot hozott létre, amely segítségével kompenzálták az egykori kényszermunkásokat.

Hugo Ferdinand Boss 1948-ban, 63 évesen meghalt, ezután veje, Eugene Holy vette át a vállalkozás vezetését. Majd 1969-ben Boss unokái Uwe és Jochen Holy megváltoztatták a cég nevét és megalapították a Hugo Boss AG-ét, amelyben elsősorban luxus férfi ruházatott gyártottak, és a csodás Boss öltönyök világszerte hódítottak. A múlt sötét árnyaitól azonban nem tudtak szabadulni.
A nagypapa neve azonban mindmáig megtestesíti a német férfidivatot, és a vállalatot 1980-as években immár világméretű terjeszkedés jellemezte. Minden hátrányos megítélés ellenére a Boss név és vállalat jelentős értékkel, hírnévvel bírt, és a Boss unokák, Uwe és Jochen Holy nem tétlenkedtek. Eladták a cég többségi tulajdonát a Marozotto SPA vállalatnak 1991-ben. Nem sokkal ezután, 1993-ban a Holy testvérek lemondnak a vezetésről is. A Boss vállalat az új tulajdonosokkal napjainkban is tovább szárnyal. Bevételeit tovább növeli, hogy 1998-ban piacra dobták az első női kollekciót is. A híres és hírhedt márkanévhez azonban nincs semmi közük a Boss örökösöknek.
Uwe és Jochen Holy a cég eladását követően új terveket szövögettek, és 2006-ban létrehozták a svájci székhelyű Holy Fashion Group vállalatot, amelybe, ma beletartozik a Tommy Hilfiger, a Windsor, a Joop és a Strellson márka is. Az unokák, a 65 éves Uwe és a 63 éves Jochan továbbra is tulajdonosok, de ma már Hugo Boss dédunokái irányítják a vállalatot. Erre, a kiterjedt nemzetközi vállalkozásra azonban már nem vetődik a múlt árnyéka.

A Boss unokák új vállalalata a virágzó, svájci székhelyű Holy Fashion Group:

 

 

 

 

 

 


 
   
   
 
 
www.cadizmedia.hu © 2010. Minden jog fenntartva
Design: C@diz