FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


  

Bowie lánya félig szomáliai

 

 

 

Másfél éve már, hogy elhunyt David Bowie (eredeti nevén David Robert Jones) brit zenész. A néhai sztár és a szomáliai Iman Mohamed Abdulmajid lánya pedig immáron tizenhét éves.

Idézzük fel egy kicsit a múltat. Az ötszörös Grammy-díjas angol zenész 1974-ben az Egyesült Államokba költözött, először New Yorkban, később Los Angelesben élt.

Imant, a muzulmán szupermodellt 1992-ben vette feleségül. A hölgy, akinek a neve arabul "hitet" jelent, Mogadishuban született az egykori szomáliai és szaúd-arábiai nagykövet lányaként. Egyiptomban, majd Kenyában tanult, az egyetemet Nairobiban végezte. A zenész és a modell közös utódja az Alexandria nevet kapta, becézve "Lexi", és apja eredeti vezetéknevét, a Jonest viseli.

David Bowie-nak az első házasságából is született egy gyermeke, a ma már 46 éves Duncan Jones filmrendezőként dolgozik. Hat hónappal Bowie halála után Duncannak és feleségének, Rodene Ronquillonak kisfia született. Sajnos a zenész már nem láthatta meg unokáját, a kis Stenton David Jonest.

 

 

 

A 69 évesen elhunyt zenei ikon 18 hónapig dacolt a csontrákkal, végül 2016 januárjában legyőzte a kór. Még legközelebbi barátai sem tudtak a betegségéről. Sajnos fia, Duncan és kínai származású felesége is megjárta már a poklok poklát. Amikor a rendező elvette Rodenet, a hölgynél éppen abban az időben, 36 éves korában, mellrákot diagnosztizáltak. Mindez 2012-ben történt, négy évvel Duncan apjának halála előtt. Végül a rendező feleségénél a kezelések eredményesnek bizonyultak, így a pár boldogan vállalhatta a gyermeket.

 

 

 

 

David Bowie dúsgazdag emberként jelentős vagyont hagyott hátra családtagjaira. Fia és lánya fejenként tulajdonának 25 százalékát örökölték. Bowie hegyi otthonát, a New York-i Ulster megyében lánya, Lexi kapta meg. Iman, a szomáliai modell 62 esztendős, de még mindig szép nőnek számít és szintén Bowie örököse.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

David Bowie villája Balin:

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2017. Minden jog fenntartva
Design: C@diz