FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 

Eladó a világ egyik legdrágább magánszigete

A Buck-szigetet a jelenlegi tulajdonosa az 1990-es évek közepén szerezte meg és fejlesztette. A lenyűgöző magánsziget a karib térségben, a Tortola (Brit Virgin-szigetek) déli partján fekszik. A 43 hektáros varázslatos területen luxusszálloda található úszómedencékkel. A világ második legdrágább magánszigetének számít 2012-től.

Egy korábbi tulajdonos hidat kezdett építeni a Buck-sziget és a Tortola szárazföld között, de az építkezés félbe maradt. Kiderült ugyanis, hogy a Brit Virgin-szigetek törvényei szerint a nagyközönség is átmehet a magánhidon és fürödhet a privát strandokon. Természetesen a fejlesztésekbe hatalmas összegeket invesztáló tulajdonosnak kedvét szegte ez a jogszabály, ezért inkább nem építtette fel a hidat, ezért csak csónakkal, illetve légijárművel lehet megközelíteni a területet.

A Sir Francis Drake-csatorna mentén meghúzódó Buck-sziget, a Tortola délkeleti részén, a Karib-térség legelegánsabb privát szigetvilága. A lélegzetelállító terep függőleges sziklákból és puha fehér homokos strandokból áll, amelyek elkápráztatják az idelátogató kis létszámú gazdag turistákat.

A szigeten kaktuszok és színes vadvirágok pompáznak, továbbá számos szárazföldi és tengeri madár, többek között sólymok, darvak, kócsagok, valamint kolibrik is megcsodálhatók. Még ennél is elbűvölőbbek a gyönyörű korallzátonyok és a környező vizekben dúsan burjánzó tengeri élővilág. Elegáns szállást bérelhetnek itt a gazdag vendégek, amelyhez luxuskiszolgálás is jár. Ezt a lenyűgöző adottságokkal bíró karibi magánszigetet azonban jelenleg eladásra kínálják.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz