g

e


Buffet és Gates új pandémiát jósol 

 

Warren Buffet amerikai milliárdos azt állítja, hogy a jelenlegi koronavírus-járvány nem a legrosszabb, amit elszenvedhetünk. Buffet szerint a jövőben új járvány érkezhet, ami sokkal borzalmasabb lesz, mint a Covid 19.

A 90 éves legendás befektető szerint a fő tanulság, amire a koronavírus megtanította az volt, hogy a világ nincs felkészülve a vészhelyzetek kezelésére. Az Egyesült Államokban több mint 600.000 ember halt meg a Covid miatt, és az országok a vakcina bevezetése közepette új változatokkal küzdenek. A delta variáns, ami már több, mint 100 országban, beleértve az Egyesült Államokat, is jelen van, várhatóan a betegség domináns törzsévé válik világszerte. Az Egyesült Államokban a variáns prevalenciája kéthetente megduplázódik.
- Újabb világjárvány lesz, ezt tudjuk. Létezik nukleáris, kémiai, biológiai és ma már kiberfenyegetés is. Mindegyikben szörnyű lehetőségek rejlenek - nyilatkozta Buffett. 

Warren Buffet barátja, Bill Gates is sötét jövőt jósol. Arra figyelmeztet, hogy egy következő pandémia tízszer súlyosabb lehet a jelenleginél - közölte az Entrepreneur. Arra kérte a kormányokat, hogy védjék meg az állampolgáraikat az esetleges új betegségekkel szemben. A milliárdos szerint sincs a világ felkészülve a következő járványra, de reméli, hogy ez a helyzet pár év múlva megváltozik a gyógyszerek, tesztek, oltások és az epidemiológia fejlődésének köszönhetően. 

„Nem tudjuk, mikor érkezik a következő csapás, azt sem, hogy influenza, koronavírus vagy valami új betegség lesz-e, amelyet még soha nem láttunk. De nem engedhetjük meg, hogy újra legyűrjön bennünket” - nyilatkozta Gates.
A milliárdos úgy véli, hogy a következő járvány veszélye továbbra is a fejünk felett lebeg, hacsak a világ nem tesz lépéseket annak megakadályozására. Elgondolkodtató, sőt nyugtalanító azonban, hogy vajon mindezt honnan tudhatja a két amerikai milliárdos.
A Microsoft társalapítója arra ösztönözi a kormányokat, hogy fektessenek be azokba a tudományos eszközökbe, kutatásokba, amelyek a jelenlegi válságban segítenek bennünket a COVID-19  leküzdésében. Végül Gates reméli, hogy az elkövetkező években olyan „megadiagnosztikai platformok” alakulnak, amelyek a lakosság 20%​​-át képesek hetente felmérni, vagyis szűrni.
Érdekesség, hogy a milliárdos haverok, Bill Gates és Warren Buffett most a környezeti károk mérsékelése érdekében összefognak egy atomreaktor megépítésében is. Az erőművet a Wyomingban megszüntetett szénerőmű helyére tervezik. Jól látható, hogy a két amerikai mágnás is a nukleáris energiában bízik, noha Magyarországon sok liberális és zöld aktivista ellenzi az efféle beruházást.


Az atomreaktor terve: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Archívum Kapcsolat