g


 

 

Cancún nyüzsgő élete

 

 

 

 

 

A lélegzetelállító Yucatán-félszigeten, a Quintana Roo tartományban található Cancún, Mexikó egyik legforróbb tengerparti úti célja. A város nyüzsgő negyedét pezsgő éjszakai élet, világszínvonalú szórakozás és ínyenc kulináris kínálat jellemzi. 


A kalandozásra is rengeteg lehetőség kínálkozik.  A turisták élvezhetik a kristálytiszta vizeket közvetlenül a part mellett, beleértve az egyedülálló Cancúni Vízalatti Múzeumot, amely tökéletes a sznorkelezéshez vagyis a felszíni búvárkodáshoz. A szárazföld is sok izgalmas lehetőséget kínál, hiszen meglátogathatók a közeli maja romok, mint például a Chichén Itza, vagy a turisták golfozhatnak az óceánra néző bajnoki szintű pályákon. 


A bálnacápaszezon Cancúnban május 15-től szeptember 17-ig tart. A legjobb időszak ennek a közepén lehet kifogni. Az év ezen időszakában a bálnacápák a Yucatán északi partjainál gyülekeznek. Aki szerencsés, megpillanthatja a cetcápákkal együtt úszó sárkányrájákat is. 
Hatalmas méreteik miatt némi félelmet keltenek a körülöttük úszkáló emberekben, de a bálnacápák barátságosak és ártalmatlanok az emberre; szigorúa, csak plankton étrendet tartanak. 


A cancúni strandokon nincs nyitvatartási idő, és mindegyik ingyenes, így napkeltétől napnyugtáig, korlátlanul lehet strandolni. 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Archívum Kapcsolat