g


Színes Kristály-folyó

 

 

 

A kolumbiai La Macarena településen található a Caño Cristales, vagyis a Kristály-folyó, ami 5 színű folyóként ismert. Sárga, zöld, piros, kék és lila tónusok  bukkannak fel vizében, növényzetének és a napfény visszaverődésének köszönhetően. A kíváncsi turisták csak júniustól decemberig lehetnek szemtanúi a hihetetlen színkavalkádnak, hiszen januártól májusig zárva tartják a terület épségének megőrzése érdekében.


A folyó legszélesebb része alig éri el a 20 métert, hossza pedig nem haladja meg a 100 kilométert, forrása a Serranía de La Macarena déli fennsíkján, a kolumbiai Metában található.A Kristály-folyó legjellegzetesebb növénye az örvényvirágfélék családjába tartozó Macarenia clavigera. E növény különleges színeinek köszönheti, hogy a világ legszebb folyójának nevezik. Tény, hogy így katalogizálták ezt a Sierra de La Macarenában található kis mellékfolyót. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

le Niami szörnyű adósságokat halmozott fel az építkezés során. Emiatt akart szabadulni tőle, ám évekig hiába kínálta eladásra monumentális ingatlanát. Úgy tűnt, hogy senki sem vásárolja meg, vagyis eladhatatlan. Végül az 2022-es esztendő meghozta neki a régen várt vevőt. Richard Saghian, a Fashion Nova tulajdonosa lett a gigantikus Bel-Air-i ház új gazdája. A vevő kilétét nyilvánosságra hozták néhány nappal azután, hogy a birtokot a kértnél jóval alacsonyabb áron, aukción eladták.
Richard Saghian, a Fashion Nova gyorsdivat cég tulajdonosa 141 millió dollárt fizetett a 21 hálószobás, 49 fürdőszobás kastély megvásárlásáért Bel Airben. Ezen az áron már jó befektetéssé vált az ingatlan.

l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Archívum Kapcsolat