g


Cap Ferrat luxus világa

 

 

 

 

 

 


Sokak szerint, a francia rivierán meghúzódó Cap Ferrat maga a luxus. A Földközi-tenger vize itt feltűnően tiszta, ami varázslatossá teszi az úszást. A kúriák és birtokok gazdagságról árukodnak. Némelyik épület csak kívülről csodálható, de mások, mint például a milliomos Rothschild-család birtoka, a káprázatos Villa Eprussi de Rotschild nyitva áll a kíváncsi látogatók előtt.


A Villa Rothschild a Cap Ferrat hegyre néz, hatalmas kertjeit kifinomult, formális és egzotikus stílusban alakították ki. A nagyközönség egész évben látogahatja. A kivételes ingatlan betekintést nyújt a Riviéra múltjába. A bennfentesek szerint manapság már helyfoglalás szükséges, és leginkább valamelyik nyári nyílt estén érdemes felkeresni.

Sok híresség élt már ezen a vidéken, hosszabb-rövidbb ideig. Megfordultak itt olyan koronás fők, mint II. Lipót Belgium uralkodója, továbbá Windsor hercege, olyan írók, mint Raymond Chandler, Jean Cocteau, Virginia Woolf, Ian Fleming vagy Somerset Maugham. A művészek közül Charles Chaplint, David Nivent a zenészek világából pedig Elton Johnt és Paul McCartney-t érdemes megemlíteni. 

Cap Ferrat tengerpartja drámaian szép és csábító. Elbűvölő kilátás nyílik a Földközi-tengerre, a nyüzsgő Villefranche-öbölre, továbbá a Beaulieu kikötő méretes jachtjaira. Egykor kalóztámadások, félelmetes harcok, valamint a csodák és a szerzetesi élet színhelye volt a félsziget, ma azonban a idilli nyugalom és a gazdagság vette át az uralmat a tájon.

A lenyűgöző félsziget:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Archívum Kapcsolat