Egy titokzatos könyv
Milliárdos írók
Viola Henderson
Főoldal

Magyar karrierek Caracastól Honoluluig

 

Dr. Csik Ibolya

A Magyar karrierek Caracastól Honoluluig című riportkötetét Dr. Csik Ibolya 1997-ben publikálta.

A könyv szereplői kalandos sorsúak és bejárják a világot. Maurer Miklós Christina onassis egykori főkomornyikja mesél a milliárdosnő szolgálatában töltött napokról. Miklós jelenleg a Bourbon-család egyik tagjánál dolgozik.

 

Képünkön a szerző.

 

Cristina Onassis és apja Aristotele.

 

 

 

 

 

 

 

A könyv másik fontos szereplője Csebi Pogány Alajos, a magyar származású belga ékszerész szenvedélye a munka az alkotás. Magyarországon Dunakilitiben építetett egy pompás barokk kastélyt, ahová Európa minden részéről érkeztek a gazdag vendégek.

Dr. Csebi-Pogány Alajos - Dunakiliti szülötte -, aki miután az egész világon ismertséget szerzett, mint gyémánt-Kastély Dunakilitibenékszerész, visszatért szülőfalujába megvalósítani álmát. Az ötcsillagos Hotel Princess Palace Dunakiliti területén, zöldövezetben újonnan épült, barokk stílusjegyeket magán viselő, de a modern kor elvárásainak minden tekintetben megfelelő kastélyszálló. Építése 1996-ban kezdődött és 2000-ben ért véget.

Szerepel a könyvben továbbá Alapi Gáspár, a híres Alapi család sarja ma kitűnő üzletember. Ősei rokonságban álltak a Zrínyiekkel és a Frangepánokkal. Americo (Imre) Makk festőművész egész famíliája híres az Egyesült Államokban. Americo felesége, Éva Etiópiában született, mivel édesapja Haile Selassie császár gazdasági tanácsadója volt. Éva és Americo gyermeke Brazíliában, unokájuk pedig Honoluluban látta meg a napvilágot. Természetesen nem soroljuk fel a könyv minden szereplőjét, csak az érdeklődésüket szeretnénk felkelteni és kedvet csinálni az olvasáshoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az üzleti élet moguljai
Érdekes információk
Szuperingatlanok madártávlatból
Kapcsolat
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2009. Minden jog fenntartva
Design:Sis@