FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

 

 

 

I. János Károly törvénytelen gyermekei

 


I. János Károly, korábbi spanyol király szeretőit 5000-re, törvénytelen gyermekeit pedig 20-nál többre becsüli Amadeo Martínez nyugdíjas ezredes, aki számos könyvet írt a volt uralkodó titkos életéről. Botrányai miatt I. János Károly 2014-ben lemondott a trónról fia, a jelenlegi spanyol uralkodó, VI. Fülöp javára. Az állítólagos törvénytelen gyermekek évtizedek óta minden lehetséges módon megpróbálják bizonyítani a rokonságot a királyi családdal.


Az anyák között spanyolok, külföldiek, valamint közemberek és arisztokraták egyaránt találhatók. A több mint 60 éves francia María José de La Ruelle azt nyilatkozta, hogy Juan Carlos király és María Gabriela de Saboya olasz hercegnő lánya. De la Ruelle évek óta genetikai teszteket követel, mert azt állítja, hogy 1954-ben egy tengerjáró hajón született, amikor I. János Károly még nagyon fiatalon kapcsolatot tartott fenn az anyjával. Ez az egyik legrégebbi apasági peres eljárás a trónjáról lemondatott király ellen. A nő egyébként nem hasonlít a királyra, és bizonyítékot sem szolgáltatott, így a Királyi Ház figyelmen kívül hagyta az esetet. A legtöbb monarchista ezt a kapcsolatot lehetetlennek tartja.

A spanyol Alberto Solà már 40 éve küzd azért, hogy elismerjék a király fiaként. Többször indított peres eljárást, és DNS vizsgálatot követel, de legalább találkozni szeretne a királlyal. Egyelőre kérései nem teljesültek. A 63 éves férfi kezd belefáradni a hiábavaló küzdelembe. Nemrég könyvet jelentett meg a történetéről. Publikációjától ugyanis nagyobb visszhangot remél, mint az igazságügyi eljárástól. Solà azt nyilatkozta, hogy a 81 éves János Károly állítólagos gyermekei közül már tíznél többen kapcsolatba léptek vele, és DNS-vizsgálathoz minta anyagot kértek tőle. Valójában a közös fellépéssel nyomást akarnak gyakorolni az egykori uralkodóra. Alberto Solà készített egy tesztet a Lleida laboratóriumában tizenkét évvel ezelőtt. Állítólag egy pohárról származott János Károly DNS-e. Ezen genetikai teszt szerint a katalán férfi DNS-e teljes mértékben kompatibilis az egykori uralkodóéval, viszont nem számít hiteles bizonyítéknak. A férfi egyesek szerint rendkívül módon hasonlít a volt uralkodóra. Ez azonban vitatható.

María A. L. A, ez egy kitalált név, hiszen a katalán hölgy meg akarja őrizni inkognitóját, 55 éves és szintén azt állítja, hogy János Károly király lánya. Elmondása szerint fényképekkel, valamint a királytól származó ajándékokkal tudja igazolni származását. Az anyja szerint szexuális kapcsolatot tartot fenn egykor János Károly uralkodóval. A kétgyermekes asszony harcolni akar vélt igazáért. Betegsége megakadályozza a munkában, ezért dühösen nyilatkozgat, hogy Spanyolország eltartja a Bourbonokat, akik azonban nem támogatják a gyermekeiket.

 

Az 53 éves belga Ingrid Sartiau ugyancsak megpróbálta bizonyítani, hogy I. János Károly az apja. Anyja, Liliane Sartiau, aki állítólag 1965-ben kapcsolatot tartott fenn János Károly herceggel egy Costa del Sol-i szállodában. A hölgy 2015-ben benyújtotta keresetét, de végül a Legfelsőbb Bíróság úgy ítélte meg, hogy az Ingrid Sartieau által bemutatott bizonyítékok nem elegendőek az apaság bizonyításához.

A király szeretőiről megjelent könyv címe "Juan Carlos I. El rey de las cinco mil amantes". A szerző, Amadeo Martinez Ingles nyugdíjas, spanyol katonai ezredes. A könyv feltárta a király titkos, rejtett életét, és közzé tette hosszas nyomozásainak eredményeit. Amadeo Martínez a I. János Károly szeretőiről szóló könyvét 2017-ben Portugáliában jelentette meg a politikai nyomás elkerülése érdekében.

 

 

Egyelőre nincsenek megbízható bizonyítékok. Csak az egyértelmű, hogy I. János Károlynak három törvényes gyermeke született. Fia, Fülöp uralkodik jelenleg a botrányokról elhíresült, előző király helyett. Az állítólagos törvénytelen utódok azonban tovább küzdenek. Lehet ugyan közöttük valódi leszármazott is, de úgy tűnik, hogy soha nem részesülhetnek majd a fényűzésből és a gondtalan életből.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2020. Minden jog fenntartva
Design: C@diz