g

e

Caroline hercegnő lánya a Chanel márka nagykövete

 

Charlotte Casiraghi, Caroline hercegnő 34 éves lánya a Chanel márka nagykövete lett 2021-ben. A cég legújabb kampányfilmjét Monacóban forgatták. Charlotte Casiraghi édesanyja, az ikonikus divatház kései kreatív igazgatójának, Karl Lagerfeldnek, a Chanel-ház tervezőjének barátja és múzsája volt hosszú ideig.

Vinoodh Matadin és Inez van Lamsweerde fotósok készítették el a Chanel 2021 tavaszi kampányfilmjét a Roquebrune-Cap-Martin-i "Villa La Vigie-ben, ahol Lagerfeld sok boldog éven át élt. Grace Kelly monacói hercegné unokája, Charlotte Casiraghi is a kis fejedelemségben nőtt fel, és rendszeresen látogatta annak idején a nemrég elhunyt divatdiktátort.
A világmárka megteremtője Coco, vagyis Gabrielle Chanel. Fantasztikus karrierjét többször is megfilmesítették már.  Coco sok írót és művészt fogadott korábban szalonjaiban. Casiraghi szerint ezek a találkozók nem csak a divat iránti szeretet kifejezésére voltak alkalmasak, hanem arra is, hogy "előremozdítsák a kultúrát".

fGrace Kelly 34 éves unokája, Charlotte Casiraghi filozófiai diplomával rendelkezik. Vonzódik az irodalomhoz, valamint a költészethez, akárcsak a néhai Gabrielle Chanel és Lagerfeld. Éppen ezért a szépséges Charlotte hamarosan új projektbe kezd. Összefogott Virginie Viarddal, a Chanel-ház jelenlegi kreatív igazgatójával, hogy irodalmi szalont hozzon lére "Literary Gatherings" néven a párzsi Rue Cambonon. Ezeknek a találkozóknak az lesz a célja, hogy Coco (Gabrielle) Chanel és Karl Lagerfeld irodalom iránti feltétel nélküli szeretetét hirdessék” - olvasható a Chanel sajtóközleményében.

A fantasztikus Coco Chanel divattervező, a Chanel divatház megalapítója egyszerűsítette a divatot, és megmentette a nőket a felesleges sallangoktól, valamint az ormótlan díszítőelemektől. Kényelmes, tisztavonalú kosztümjeit gyorsan megkedvelték a hölgyek. Gabriel Chanel ugyan árvaházban nőtt fel, mégis tehetségének köszönhetően híres divatdiktátorrá és gazdag üzletasszonnyá vált. Villák, kastélyok tulajdonosaként látványos és fényűző életvitelt mondhatott magáénak.

Charlotte Casiraghi a forgatáson:

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

  

Archívum Kapcsolat