g


Jackie Collins hihetetlen életét dokumentumfilm örökítette meg


A világhírű Jackie Collins karrierje során 32 regényt írt, és félmilliárd könyvet adott el. A „Lady Boss: A Jackie Collins-törénet” című dokumentumfilmben Laura Fairrie rendező feltárja a romantikus bestseller szerzőnő életét. Megszólalnak a produkcióban többek között Collins gyermekei, de nyilatkozik a nővére, a szintén világhírű Joan Collins színésznő is. Továbbá barátai és kollégái emlékezése alapján tárták a nézők elé a különleges személyiség világát.

A dokumentumfilmet a közelmúltban sugározta a CNN televízió. Jackie Collins írónő brit amerikai állampolgársággal rendelkezett. Még 1956-ban meglátogatta idősebb nővérét, Joant Los Angelesben, aki már sikeres színésznőként dolgozott. Visszatérve Angliába maga is szerepelt néhány filmben. A próbálkozás nem bizonyult eléggé sikeresnek és ezután írni kezdett.
Még 1960-ban hozzáment első férjéhez, Wallace Austinhoz, ám Austin mániás depressziója és drogfüggősége 1964-ben váláshoz vezetett, majd a rákövetkező évben szándékos drogtúladagolásban meghalt. A házaspárnak egy lánya született 1961-ben, Tracy.
Jackie Collins ezután 1965-ben feleségül ment a nála 18 évvel idősebb Oscar Lerman üzletemberhez, aki örökbe fogadta Tracy-t, és még két lányuk született, Tiffany és Rory.
Oscar mindvégig támogatta Jackie írói ambícióit, és szüntelenül buzdította. „A világ tele van házas férfiakkal” című könyve azonnal bestseller lett, 1968-ban. Később Collins számos alkotásából film is készült, néhány produkcióban nővére, az ugyancsak gyönyörű és híres színésznő, Joan játszotta a főszerepet. Az 1980-as években Los Angelesbe költözött, ahol testvére is élt, majd ezután híres sztárok és színészek belső titkait tárta műveiben az olvasók elé.


Collins 1990-ben kiadta a harmadik Lucky Santangelo regényét, a Lady Boss-t, majd megírta és elkészítette a Lucky Chances című televíziós mini sorozatot, amely első két Lucky Santangelo regényét egyesítette. 
Szeretett férje, Oscar Lerman sajnos 1992-ben meghalt prosztatarákban. Ezt követően Frank Calcagnini ugyan eljegyezte 1994-ben, de 1998-ban sajnos szintén elhunyt. Vagyis a szép és tehetséges Jackie-t sok veszteség érte magánéletében. Ráadásul az írónő legfiatalabb lánya, Rory Lerman-Green szintén mellrákban szenvedett, de felgyógyult. Jackie viszont nem volt ilyen szerencsés, hiszen 2015-ben elhunyt emlőrákban, nem sokkal a 78. születésnapja előtt. Még 2009-ben 4. stádiumú emlőrákot diagnosztizáltak nála, de betegségéről az írónő senkinek nem beszélt. Állítólag nővérét, Joan Collinst is csak két héttel a halála előtt tájékoztatta állapotáról.

Jackie Collins hat éve hunyt el, de nővére, a 88 éves Joan Collins színésznő továbbra is rendkívül aktív és fiatalos.

 

  

 


Jackie Collin, mint Lady Boss:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Archívum Kapcsolat