FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


"A megtestesült amerikai álom vagyok"

 

A milliárdos Sean Conlon a megtestesült amerikai álomként emlegette magát a CNBC tévéműsorában. Hogy miért? Mindössze ötszáz dollárral a zsebében érkezett egykor Írországból Chicagóba, mégis gyorsan meggazdagodott. Eleinte gondnokként kezdte, majd munka után ingatlanokat értékesített egyre eredményesebben. Elmondása szerint nem akarta szülei példáját követni. Szerinte az apja egy álmodozó üzletemberként próbált helytállni a világban, és sok kudarcot szenvedett el emiatt. A kemény munkában hitt és a kitartásban.

Conlon azonban bizonyára ráébredt, hogy pusztán ezekkel a tulajdonságokkal nem válhat milliárdossá. Újságírói tapasztalataim szerint a felemelkedésének az igazi történetét egyetlen dúsgazdag ember sem mondja el, de kétségtelenül mindig létezik egy reprezentatív, tetszetős mese a nyilvánosságnak. Sok munka, talpraesettség, és így tovább. Bevallása szerint az 1990-es években több százmillió dollárnyi bevételre tett szert az ingatlaneladásból. Az igazi sikert mégis akkortól datálja, amikor apjának már egy Mercedest is vehetett ajándékba karácsonyra. A századfordulóra vagyona már meghaladta az egymilliárdot is. A gyors felfutás azért figyelemre méltó, mert közismert, hogy az ír bevándorlók megehetősen nehezen boldogultak az USA-ban, hiszen mindig, mindenütt a legnehezebb munkákat kellett vállalniuk. Utakat, csatornákat, házakat építettek, így kereshették meg a kenyerüket.

Amikor Sean Conlon az Egyesült Államokba érkezett, még nem rendelkezett konkrét tervvel. Egyet tudott csak, hogy sikeres, gazdag emberré akart válni, és ez a vágya valóra vált. Szerinte még mindig Amerika adja a legnagyobb esélyt az álmok megvalósítására. Megragadta tehát a kínálkozó lehetőséget, de hogy konkrétan milyen formában tárult elé ez az esély, vagy milyen hasznos üzleti fogásokat alkalmazott, azt sajnos soha nem tudhatjuk meg.

Átlag feletti haszonra azonban nem könnyű szert tenni. Az amerikai álommal az a baj, hogy minden odaérkező milliárdokat szeretne bezsebelni. Nem egyszerűn jól akar élni, hanem óriási vagyonról ábrándozik. A hirtelen meggazdagodás többnyire spekulációval érhető el, így amíg hősünk gazdagodik, mások alaposan ráfizetnek. Nem lesz mindenki gazdag, de az elbukottak történetét nem írják meg.

 

Sean Conlon létrehozta 2000-ben a Conlon&Co ingatlanbefektetési és a Sussex&Reily hightech ingatlanvállalkozását. Szimpatikus viszont, hogy Conlon sikerei csúcsán visszaült az iskolapadba. Diplomáját tavaly júniusban vette át a DePaul University Bachelor of Artson, ami mindenképpen dicséretes.
Ma 3.000 négyzetméternyi területű, luxusfaházban él Malibuban, a Csendes-óceán partján. 

 

 

 

Sean és húga, Fiona létrehozott egy nyilvános jótékonysági szervezetet 2007-ben, mert nincs milliárdos alapítvány nélkül. Állítólag az állatok jólétét akarják segíteni világszerte, mert a testvérpár szeret minden élőlényt. Reménykedünk, hogy ebbe a kategóriába az emberek is beletartoznak. A közhasznú alapítványuk gondoskodik a gyógyításra szoruló házi- és vadállatokról. Kutyákon, macskákon, sérült madarakon, sünökön és rókákon egyaránt segítenek.
Sean Conlon ingatlanbefektető egyébként két nagy szenvedélynek hódol, a legyezőhorgászatnak és az utazásnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2017. Minden jog fenntartva
Design: C@diz