FŐOLDAL Milliárdos írók Művészet
 
 

Marbella a milliomosok játszótere

Sean Connery továbbra sem tisztázta magát

 

A marbella-i hatóságok még nem tettek le arról, hogy Sean Connery-t és feleségét meghallgassák. Spanyolország eddigi legnagyobb korrupciós bűncselekményével kapcsolatban ugyanis Connery-ék neve is felvetődött. A spanyol hatóságok jelenleg tovább vizsgálják a skót származású filmszínész egykori marbella-i villájának ügyét. A sajtóban megjelent cikkek szerint Connery és házastársa, a francia származású Micheline Roquebrune festőművésznő egykori Marbella-i otthonukat szabálytalanul értékesítették 1999-ben, majd az új tulajdonosok az eladást követően engedély nélkül 72 luxus apartmant építettek a házaspár korábbi házának helyére. A nyereség 53 millió euró. A Marbella-i Városháza viszont mindössze 2.7 millió euróhoz jutott az üzlet révén. Emiatt 2006-ban panaszt nyújtottak be az illetékesek az ügyészségre. A hatóságok megpróbálták tisztázni, milyen szabálytalanságok közepette cserélt gazdát Connery-ék tengerparti ingatlana, a Villa Malibu.
A fő vádlott többek között Marbella város egykori polgármestere Julián Muñoz és Juan Antonio Roca főtanácsadó. A vád korrupció, befolyással üzérkedés, közpénzekkel való visszaélés és csalás. Eddig 23 ember ellen emeltek vádat.

Az Oscar díjas filmsztár nem vádlott, de felmerült vele kapcsolatban a pénzmosás gyanúja. A pénz többsége az Egyesült Királyságban és Uruguayban landolt. Az utóbbi hónapokban megjelent cikkekben már arról számolnak be, hogy a filmsztár adóbefizetése sincs rendben.
A 81 éves Sean Connery és felesége jelenleg a Bahamákon él. A spanyol bíróságra beidézték őket 2010-ben, de a sztár pár idős korukra és rossz egészségi állapotukra hivatkozva egyszerűen nem jelent meg a bíróságon. A brit követségen keresztül viszont tiltakoztak, hogy nevüket az üggyel kapcsolatba hozták. A Marbella-i bíróság eddig türelmet és megértést tanúsított, de a legfrissebb hírek szerint minden rendelkezésre álló jogi lehetőséget, és nemzetközi jogszabályt felhasznál, hogy Connery-t és feleségét nyilatkozatra kötelezze. A New York-i Értéktőzsdén már régóta hagyomány, hogy hírességeket kérnek fel a tőzsde megnyitását és zárását jelző harang megkondítására. Az St. Andrews egyetem alapításának 600. évfordulója alkalmából, a 81 éves James Bond legendát, Sean Connery-t kérte fel a New York-i Értéktőzsde főnöke, hogy 2012. május 17-én nyissa meg a Wall Streeten a pénzügyi piacot. A sztár, Louise Anderson professzorral, a skócia egyetem vezetőjével együtt örömmel válalta a feladatot, hiszen Connery ennek az egyetemnek tiszteletbeli diplomása. Connery csöngetésével kezdődött el az értékesítés. Az egyetem történetét dokumentumfilmben szeretnék megörökíteni, amit a skót színész személyes megjelenésével próbál népszerűsíteni.

Connery elegánsan, energikusan és szemmel láthatóan egészségesen lépett a közönség színe elé. Ebből arra következtethetünk, hogy nem egészségügyi okok miatt nem jelent meg a spanyol bíróságon.

Jól tartja magát a 81 éves filmsztár

 

 

 

 

 

 

 
   
   
 
 
www.cadizmedia.hu © 2009. Minden jog fenntartva
Design: C@diz