FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 

"Santa Cristina"

 

Swarovskiék szigete


A nyüzsgő velencei városközponttól 20 perces hajókázással érhető el a Santa Cristina-sziget az északi lagúnában. Ezt a területet a kristálygyártásról híressé vált osztrák Swarovski család alapítójának dédunokája, Gernot Langes-Swarovski szerezte meg 1985-ben. A férfi jelenleg a legnagyobb tulajdoni hányaddal rendelkezik a cégben, és a gyönyörű kis olasz szigetet hosszú éveken át privát nyaralóhelyként használta. Az 1990-es években René Deutsch oly módon csatlakozott a dúsgazdag családhoz, hogy édesanyját Gernot Langes-Swarovski feleségül vette. Ennek köszönhetően jelenleg René Deutsch és felesége, Sandra ökoluxus magánszállót üzemeltet ebben a földi paradicsomban.

A vállalkozó szellemű René Deutsch gyermekként Patagónia csodálatosan szép környezetében nőtt fel, ahol örökre bevésődött az agyába a fenséges természet egyedülálló élménye, ami arra késztette, hogy ökovállalkozóvá váljon. Későb két évet töltött feleségével Ausztráliában. Visszatérése után közreműködött a németországi Bio-Feikost élelmiszeripari cég létrehozásában. Amikor a házaspár ellátogatott a Santa Cristina-szigetre nagyon megtetszett nekik ez a vidék. Mostohaapja, Gernot Langes-Swarovski nagylelkűn átengedte Renének a 75 hektáros területet. A házaspár úgy döntött, hogy a külföldön szerzett tapasztalataik alapján átformálják az aprócska szigetet. Új normákat állítottak fel a fenntartható vállalkozás szellemében.

René és Sandra az 1870-es években épült kolostort egy elegáns luxusépületté alakították át. Az elmúlt év szeptemberétől a Santa Cristina-szigetet elérhetővé tették a nyilvánosság számára is.
Az épületben eredeti velencei konyhát rendeztek be, amit teljesen felszereltek a legmodernebb készülékekkel és egy nagy étkezővel, ahol a vendégek maguk főzhetnek, de privát szakácsot is igényelhetnek felár ellenében. A különleges ökoluxus világot buja kertek övezik. Így mindenki elmerülhet a szépségben, a napsütésben, úszkálhat a medencében és átadhatja magát az élvezeteknek. René és Sandra igazolt jógaoktató, és segítenek az idelátogatóknak megtalálni a lelki békét. Az igényes vendégek az épület teraszáról gyönyörködhetnek a környező velencei lagúnák csodálatos panorámájában.

Az élet itt cseppet sem unalmas. A vendégek remek hajótúrákat tehetnek a lagúnák elbűvölő szigeteire. Egy helyi híresség, Mauro Stoppa lapos fenekű vitorlásán évente kirándulók ezrei élvezhetik a fantasztikus kalandtúrákat. A "bragozzo", más néven sík fenekű hajó, könnyedén siklik a lagúnák sekély vizében és a nyílt tengeren egyaránt. Régen halászhajóként használták a velenceiek az ilyen vízi járműveket. Mauro Stoppa 1998-ban megvásárolta az utolsó "bragozzo" hajót, és kényelmes vízi utasszállítóvá varázsolta. Színes vitorlája már messziről jelzi a hajó speciális jellegét.

Santa Cristina, az ökoluxus sziget:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz