FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

 

A csődbe ment Cavalli új birodalmat épít az arabokkal

 

 

Arab vállalatnak adta el világhírű divatcégét a 78 éves olasz Roberto Cavalli. A pénzügyi gondokkal küzdő divatmogul ez év elején bezárta összes amerikai üzletét, és csődeljárást nyújtott be Olaszországban, valamint az Egyesült Államokban. Miközben egy birodalmat elveszített, már építi is az újat.

Cavalli bejelentette idén júniusban, hogy összesen öt ajánlatot kapott firenzei székhelyű, nemzetközi divatvállalatára. A legígéretesebb vevőnek az arab Hussain Sajwani milliárdos óriás társasága, a dubai Damac Properties Group bizonyult, amelynek Vision Investment Co leányvállalata megvette az olasz divatcéget.
Anonim források szerint Cavalli mintegy 160 millió eurót (179,37 millió dollárt) kaphat. A divatmogul még nem erősítette meg nyilvánosan a hírt, mivel az eladáshoz a milánói bíróság jóváhagyása szükséges, ami három hónapot is igénybe vehet.

Napjainkban Cavalli már nem a divatban látja a jövő üzletét, hanem a belsőépítészetben. Európa helyett az olajban és pénzben dúskáló arab országokban találta meg a partnereit. A milliárdos Hussain Sajwani cége, a Damac már évekkel ezelőtt Cavalli látóterébe került, hiszen még 2017-ben megállapodást írtak alá számos villa berendezéséről, amelyek immár a „Just Cavalli” nevet viselik.  Továbbá Roberto legalább öt Aykon (ikon) nevű luxusszálloda belsőépítészetét is elvállalta. A cégei által berendezett első Aykon szálloda megnyitását 2023-ra várják. Husseain, és a Cavalli együttműködése tehát eléggé megerősödött. Nem véletlen, hogy a legjobb ajánlatot éppen az arab milliárdos tette az olasz üzletember divatcégére. Olyan, mintha az elvesztett birodalom továbbra is az üzleti családon belül maradna.

 

A Roberto Cavalli Group ezzel párhuzamosan együttműködik Dar Al Arkan szaúdi fejlesztővel, hiszen a szaúdiak ugyancsak igényt tartanak az olasz divatmágus munkájára. Rijádban a 160 millió dolláros Mirabilia villák belsőépítészeti munkálatait szintén Cavalli végzi. A firenzei divatmágnás a bevándorlókkal leterhelt Európa helyett a dúsgazdag öböl országok felé vette az irányt.Az olasz üzletember nemrég megnyitotta a Cavalli Caffé nevű kávéházát, ahol nemcsak ebédelni, hanem vacsorázni is lehet. Mindez az üzletember sokoldalúságát bizonyítja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz