FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 


Abramovics szigete

 

Roman Abramovics orosz oligarcha, a Chelsea futballklub tulajdonosa karácsony óta külön él harmadik feleségétől, a 36 éves Dasa Zsukovától. Moszkvában azt híresztelik, hogy Zsukova, aki egyébként kiváló műgyűjtő, az ügyvédeivel már korábban csendben felkészült arra, hogy idősödő férjétől elválhasson a közeljövőben. Ezen a módon, becslések szerint 7 milliárd fonthoz juthatna, ráadásul visszaszerezné a függetlenségét is.

Roman Abramovics a tulajdonosa többek között a Szentpétervárhoz tartozó, ígéretes New Holland- szigetnek, amelybe eddig már mintegy 360 millió fontot fektetett. A házaspár eredetileg azt tervezte, hogy a történelmi városban, a három különböző csatornával elválasztott aprócska, ám rendkívül értékes területet turisztikai látványossággá fejlesztik. A milliárdos azonban nemrég nyilvánosan is összecsapott a feleségével, mert mindketten másként vélekednek a sziget készülő hasznosítási tervéről. A viták nem csitultak, és a pár nemrég bejelentette, hogy a továbbiakban külön élnek.A háromszög alakú New Holland-sziget Szentpéterváron található, területe 7,6 hektár. A projekt magában foglal egy színház- és konferenciatermet, galériát, szállodákat, üzleteket, lakásokat és éttermeket, továbbá egy mobil arénát. A New Holland-sziget már létezett a 18. században is, ám tulajdonosa, az orosz admiralitás évtizedek óta figyelmen kívül hagyta, hiszen csak faanyag tárolására használta. Majd 1765-ben egy kiemelkedő építész megbízást kapott a felújításra, és egy vörös téglából álló raktár létrehozására. Ekkor készült el New Holland-szigeten az impozáns, tágas átjáró a toszkán oszlopokkal.
Abramovics felismerte a fantasztikus adottságú területben rejlő üzleti és kulturális lehetőségeket, és a projektje tükrözi a régi és a modern idők kreatív párbeszédét. A sziget ideális központjává válhat a különféle vállalkozásoknak, és hangulatos szórakoztató centrummá alakítható.

Dasa Zsukova egyébként remek külföldi kapcsolattokkal rendelkezik. A 36 éves hölgyet a közelmúltban egy csendes vacsorán látták Karlie Kloss szupermodell társaságában, ahol megjelent Donald Trump vejének, Jared Kushnernek a testvére, Joshua is.

 

 

 

 

 

 

 

A titokban készült felvétel kicsi elmosódott:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz