FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 

 

 

Japán szállodák robot személyzettel

Dinoszaurusz robotok fogadják a vendégeket a japán HIS Co. utazási iroda két Henn na (magyarul furcsa) szállodájában. Az első hotel Nagaszakiban nyílt meg 2015-ben, a második a tokiói Disney Resort közelében található. A futurisztikus szállodákba a világ minden tájáról érkeznek látogatók. A gyerekek különösen kedvelik a beszélő és izgő-mozgó dinoszaurusz figurákat. A recepciót japán, angol, kínai és koreai nyelven kommunikáló robotok működtetik. Tény, hogy a vendégek nem tehetnek fel túlságosan bonyolult kérdéseket, hiszen arra a dínók nem tudnának válaszolni.

Robotok gondoskodnak az érkezők fogadásáról és elhelyezéséről. Érdekesség, hogy a vendégek nem kulcsokat kapnak, hanem arcfelismerő rendszer engedi be őket a szobájukba. Továbbá robotok szállítják a poggyászukat a lakosztályukba. Sőt az ablaktisztítást és a porszívózást is elvégzik. A tulajdonosok arra törekednek, hogy megteremtsék a világ leghatékonyabb, leggazdaságosabb szállodáit.
A Nagaszaki hotelban például érzékelők vezérelik a világítást és a légkondicionálást is. A hatemeletes épület 100 szobával rendelkezik és 140 robot üzemelteti. Mindössze hét ember dolgozik a helyszínen, hogy az esetleges vészhelyzeteket elhárítsa. A HIS Hotel Holdings Társaság leányvállalata egy harmadik Henn na Hotel megnyitását is felügyeli majd Nagoyában.A szállodaláncot üzemeltető utazási irodák csoportja jelenleg nyolc hotelt működtet robotokkal az országban. Némelyikben dioszauruszok, másokban humanoidok fogadják a látogatókat. Tény, hogy akik ezekben a épületekben szállnak meg feledhetetlen élményekkel gazdagodnak.

 

 

 

 

 

 

A futurisztikus Henn na Hotel:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz