g

Doha varázsa

 

 

Dohát a kreatív tervezés városának választotta nemrég az UNESCO. A várost az 1820-as években alapították a lenyűgöző türkizkék öbölben. Az egykori halászfalu helyén ma látványos felhőkarcolók sorakoznak. Dohát, ezt a fantasztikus smaragdvárost hivatalosan 1971-ben nyilvánították az ország fővárosává, amikor Katar elnyerte függetlenségét a brit protektorátustól. Azóta a Közel-Kelet egyik feltörekvő pénzügyi központjává vált.

Lenyűgöző látványt nyújt a Tornado Tower 52 emeletes épülete, amely 2008-ban része lett Doha csodálatos látképének. A név mindent elmond erről a 200 méter magas, jellegzetes formájú toronyról, ami a West Bay-ben, a kereskedelmi negyedben található. Az épületből 360 fokos panorámás kilátás nyílik a városra és a Corniche-sétányra. A Tornado Towerben 16 gyorslift található, amelyek másodpercenként két emeletet (7,5 métert) tesznek meg. A toronyban 1700 parkolóhely kapott helyet a három pinceszinten. A bejáratánál, az előcsarnokban egy médiasáv üzemel, ami folyamatosan üzleti és pénzügyi híreket sugároz a világ minden tájáról.

 

 


 

 

 

A legfőbb látványosság az egzotikus szigetvilág pazar környezete. A „Katar gyöngye” egy mesterséges szigetcsoport, ami a fővárosban, a West Bay-ben emelkedik ki a tengerből. Ezen a területen összesen 4 millió négyzetméternyi ingatlant bocsátottak katari és külföldi vásárlók rendelkezésére, hogy megépíthessék a The Pearl projekt legértékesebb házait, villáit, éttermeit.

Elegáns lakóépületek, csodálatos szállodák, kikötők és kiskereskedelmi bolt találhatók a szigeten. Turisták ezrei élvezhetik itt a vásárlást a számos csúcskategóriás üzletben, és andaloghatnak a gyönyörű sétányokon, ahonnan káprázatos kilátás nyílik a különféle nemzetközi kávézókkal, valamint nívós éttermekre.

A kikötőkben számos dokkolási pont várja a sétahajókat. A úszómedencékkel rendelkező nagy luxusházak és privát kikötőhelyek mellett elegáns üzletek, éttermek, továbbá szállodák találhatók. Meglepően gyönyörű a Marsa Malaz Kempinski, amely a „Pearl Katar” félreeső magánszigetén épült.


A „Katar gyöngye-szigetcsoport” csak egy hídon vagy hajóval megközelíthető meg. Hajdan ezen a területen a gyöngybetakarítást végezték innen kapta a nevét. Ma már a gyöngyhalászat a múlté, jelenleg az olajipar vált a katari gazdaság fő motorjává.

Doha varázslatos világa:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Archívum Kapcsolat