FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

 

 

Dolce & Gabbana
botrányai

A Dolce & Gabbana olasz luxus divatházat jelentős veszteségek érték az elmúlt időszakban. Az ügy a divatmárka promóciós videójával kezdődött, amelyben egy ázsiai modellnek evőpálcikával kellett pizzát enni. Ezt a kínaiak sértőnek minősítették. Kikerült az Internetre néhány felvétel Stefano Gabbana hivatalos Instagram-fiókjának üzenetei közül is. Ebben Gabbana panaszkodott a kampányt ért kritikákról, és sértő megjegyzéseket tett Kínára, valamint a kínai emberekre. Ez sajnos nem javított a helyzeten.

A 2018-ban történtek után Domenico Dolce és Stefano Gabbana által alapított divatmárka támogatása jelentősen csökkent Kínában. Napjainkban még mindig érezhető ennek a válságnak a hatása, ami jelentős veszteséget okozott. Az egész kampányt azzal vádolták, hogy a kínai kultúrát triviálissá tették, és sztereotípiákat alkalmaztak. A cégtulajdonosok nyilvánosan elnézést kértek az ellentmondásos hirdetési kampányért, de ez nem sok eredménnyel járt.

 

A kínai fogyasztók nem naivak, felismerik a hamisságot, és ennek megfelelően reagálnak. Az olasz luxusvállalat kénytelen volt lemondani a sanghaji divatbemutatójukat, sőt termékeiket több kínai online kiskereskedő kínálatából is eltávolították. A kínai kereskedők a márka bojkottálására is felszólították az embereket.
A Dolce és Gabanna párosnak azonban nem ezt volt az első hatalmas megpróbáltatása. A duó nehéz helyzetbe került, amikor az olasz hatóságok rájöttek, hogy szándékosan elkerülik az adófizetést. Az adóhatóság és a divatház között 2004 óta zajlott a vita és a peres eljárás, amelynek egyik szakaszában a bíróság 1 év hat hónap börtönre ítélte a két férfit. Majd 2014-ben mégis felmentették őket. Ma már a Dolce & Gabbana olyan társaság, amely több mint 1,3 milliárd euró árbevétellel rendelkezik. A hosszas küzdelem azonban megtépázta a cég hírnevét, majd tovább rontott a helyzeten a legutóbbi kínai malőr.

A páros túlélte a válságokat, de elég gyakran kerülnek konfliktusba meggondolatlan kinyilatkoztatásaik miatt. Dolce megsértette Elton Johnt, amikor megjegyzéseket fűzött az IVF (mesterséges megtermékenyítés) által fogant gyermekeihez. Dolce szerint az IVF gyerekek „szintetikusak”. Kijelentésének köszönhetően a híres énekes sem kedveli azóta a Dolce & Gabbana  divatházat.

A páros most eladásra kínálja Messina tartományában, Szicíliától északkeletre, a Stromboli vulkán oldalában fekvő pazar ingatlanát. A gyönyörű villa komppal valamivel több, mint 1 óra alatt elérhető Milazzóból, továbbá 4 és fél óra alatt Nápolyból. A rezidencián lévő három hagyományos, fehér eolikus házat egyetlen 235 nm-es lakássá alakították. Hét lakosztály is található az ingatlanon, tágas teraszokkal és lenyűgöző kilátással a Tirrén-tengerre. Ez a fantasztikus kilátással rendelkező birtok az 1990-es évek óta a pár tulajdonát képezi. A Stomboli vulkán azonban sajnos 2019-ben is kitört. Lehet, hogy Dolce és Gabbana éppen emiatt akar megválni a káprázatos, de veszélyes rezidenciától.

 

Madártávlatból a divatmágusok rezidenciája:


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2020. Minden jog fenntartva
Design: C@diz