g

e

Draghi gyermekei Medici leszármazottak!


A Draghi család szenvedélyesen gyűjti a gyönyörű házakat. Az olasz miniszterelnök és felesége hosszú házaséletük alatt Umbria, Róma és Veneto között szétszórtan, rangos ingatlan-örökséget gyűjtött össze. Bár Mario Draghi vagyona nem vetekedhet Silvio Berlusconi sajtómágnáséval, azért akad a birtokában néhány figyelemre méltó épület.

Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke volt korábban, és római otthona a Viale Bruno Buozzi 18. szám alatt, a Parioli kerület szívében található. Ez egy nagyon elegáns, kifinomult huszadik századi, négyemeletes épület.
Az olasz first lady, Serena Cappello 1973 óta Draghi felesége, és házasságukból két gyermek született. Azt viszont kevesen tudják, hogy kék vér csörgedezik az utódok ereiben. Édesanyjuk Serena valójában Francesco de 'Medici, hajdani toszkánai nagyherceg és második feleségének, Bianca Cappello Medicinek a közös leszármazottja. A gazdag Medici-bankárok pedig nemesi származással is büszkélkedhettek. Az ősi dinasztiának köszönhetően a Draghi család rokonságban áll Európa számos arisztokrata famíliájával. Mario Draghi miniszterelnök ugyan nem nemesi származású, de nagyapja, Alfredo tehetséges vegyész-gyógyszerész volt, aki monteverde-i laboratóriumában olyan gyógyszereket állított elő, amelyeket ismert, neves gyógyszergyárak is felhasználtak. Mario édesapja, Carlo Draghi bankár, édesanyja, Gilda Mancini gyógyszerész volt, akiket korán elveszített. Az ifjú Draghit mindig kiváló tanulóként tartották számon, és környezete szuper Mariónak becézte.

A két Draghi utód, Federica és Giacomo különböző szektorban dolgozik ugyan, de mindkettőjüket nagyra becsülik a kollégák és a szakemberek. Federica Draghi iránt az utóbbi időben megnőtt az érdeklődés. A hölgy Rómában nőtt fel, viszont a nyarakat a Riviera del Brenta és Padovano között töltötte, az ősi és fényűző Villa Morosini Antonibonban, amit továbbra is a család birtokol, ahol szülei összeházasodtak, 1973-ban. Ez egy 13 szobás villa Stra városában, amelyet jelentős földterület vesz körül Velence tartományban.
Federica  a római La Sapienza egyetemen szerezett biokémiai diplomát, de filozófiát is tanult, mielőtt New Yorkba költözött, ahol a Columbia Business School mesterképzésén is részt vett. Jelenleg a Genextra Biotechnológiai multinacionális vállalat befektetési igazgatója, és az IAB-nak, vagyis az Italian Angels for Biotech igazgatótanácsának tagja. A csinos, 45 éves Federica Draghi Milánóban él, és két kislány édesanyja.  Párkapcsolatáról és családi életéről egyéb információ nem szivárgott ki.
 


Giacomo Draghi (43) a Bocconi Egyetemen tanult, és több mint 13 évig dolgozott a New York-i Morgan Stanley befektetési bankban, majd visszatért Európába, és a londoni LMR Partners fedezeti alap vezetésében dolgozik. Giacomo Draghi 2011-ben házasodott össze a csinos Valentinával, aki egyébként táplálkozási terapeuta. A Draghi család imádja szabadidejét Umbriában tölteni, ahol több ingatlannal is rendelkezik. Giacomo az umbriai családi villában ünnepelte az esküvőjét közvetlenül a templomban tartott szertartás után. A Draghi família Umbria régióban egy patinás, rusztikus stílusú villával rendelkezik. A 24 szobás épülthez két raktár is tartozik. Az ősi villa a Città della Pieve település melletti Monte falucskában találgató. A házat hatalmas park és sűrű növényzet veszi körül. Néhány éve a villa kigyulladt. A tűz átterjedt a ház tetejének egy részére is, ezért szükség volt a tűzoltóság gyors beavatkozására. A Draghi család még 2009-ben vásárolta meg ezt a hangulatos épületet a hosszú ünnepek eltöltésére.


A vidéki városhoz fűződő kötelék az utóbbi években egyre erősödött, olyannyira, hogy Città della Pieve utcáin az emberek szinte "polgártársnak" tartják Mario Draghit, aki korábban gyakran megjelent a történelmi központ utcáin, ahol az üzletekben békésen vásárolgatott.
Az olasz miniszterelnök ugyancsak Umbriában jelentős erdővel, legelővel, szántóval és olajfaligettel is rendelkezik, mintegy 200 ezer négyzetméteres területen. Padovában pedig Draghi család magáénak mondhat egy házat, továbbá egy szép kápolnát. Mario Draghin ezen kívül hétszobás villával rendelkezik Anzióban, a tenger közelében is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Archívum Kapcsolat