Archívum Kapcsolat

 

e

Júniusra elkészül "a jövő benzinkútja"

 

 

 

Az ENOC csoport júniusban befejezi a jövő benzinkútjának megépítését Dubajban, az Expo 2020 területén. A töltőállomás a régió első "LEED Gold" tanúsítású benzinkútja lesz. Az "Expo 2020" időszakában 500 Dubaji járművet szolgál majd ki naponta. Később, várhatóan napi 2000-re nő ez a szám.

A benzinkút különleges formáját a vidék jellegzetes Ghaf nevű fája ihlette. A létesítmény legfőbb jellemzője az energiatakarékosság. Az állomáson az elektromos járművek is feltölthetők, a vízfogyasztást pedig 40 százalékkal csökkentik. Az ENOC szerint a gőzvisszanyerő rendszerek helyben visszanyerik a benzingőzöket, valamint az összes füst 70%-át is, és üzemanyaggá alakítják. Ez valóban jól hangzik. Továbbá fejlett interaktív elektronikus adagolókat, készpénz nélkül fizetési lehetőségeket alkalmaznak. A mesterséges intelligencia technológia, mint például a fejlett adatanalitika, csökkenti a várakozási időt. Az ügyfeleknek igazi élmény tankolást kínál majd az ENOC.

A régió első "LEED Gold" tanúsítással rendelkező benzinkútjának építése 2019 augusztusában kezdődött, és várhatóan 2020 júniusáig fejeződik be, ha a koronavírus-járvány lehetővé teszi. Amint az Expo 2020 véget ér, a töltőállomás nyitva áll majd a nyilvánosság előtt.

 

f