FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 


 

Erdoğan gyermekei

 

 

Erdoğan miniszterelnök utódai aktívan bekapcsolódnak az üzleti világba. Idősebb fia, Ahmet Burak Erdoğan 38 éves és sikeres vállalatvezető. Isztambulban végzett az egyetemen, majd közgazdaságtant tanult Londonban. Burak Erdoğan egy közlekedési balesetet okozott 1998-ban, amelyben a 64 éves Sevim Tanürek énekművész megsebesült, majd 6 nappal később meghalt egy német kórházban. Az esetről ellentmondásos jelentések készültek. Tény, hogy a viták elől hirtelen az Egyesült Királyságba küldték továbbtanulni. Ebben az időszakban, apja az Isztambuli Önkormányzat vezetőjeként dolgozott, hiszen csak 2003-tól választották meg az iszlamista politikust Törökország elnökévé.

Burak Erdoğan főként az üzleti életben jeleskedik. Többek között a Maritime Transport Company Limited társaság ügyvezető igazgatója, és 50 százalékos részesedéssel is rendelkezik. Távol tartja magát a politikától, és nem kedveli a nyilvánosságot sem.

 

A 37 éves Necmettin Bilal Erdoğan az elnök fiatalabb fia. A török üzletember a Harvardon végzett. Gyakornokként dolgozott a Világbanknál is. Jelenleg saját flottával rendelkező tengeri szállítási vállalatot működtet. Sikeres és gazdag. Házas és két fiú apja.
Az olasz sajtó értesülései szerint Bilal Erdoğan tavaly nyár vége óta a családjával Bolognában él, ahol egy kihelyezett amerikai egyetemen tanul. A közelmúltban pénzmosással vádolták meg, és vizsgálat is indult ellene, ám az olasz hatóságok a vádat ejtették.

 

 

Erdoğan idősebb leánya, Esra Albayrak Erdoğan 36 éves. Amerikában szociológiát tanult az Indiana Egyetemen, 2003-ban diplomázott. Később posztgraduális képzésben részesült a Berkeley Egyetemen, Kaliforniában, majd  2004-ben házasságot kötött. Férje, üzletember és politikus. Esra és házastársa, Berat Albayrak három gyermeket nevelnek. A török elnök idősebb lányának a fő célja a fogyatékos gyermekek segítése. Büszke arra, hogy tagja egy bátor nemzetnek. Azt mondta, a soha nem felejti el, hogy a puccskísérlet idején mit éltek át.

 

Sümeyye Erdoğan, az elnök fiatalabb lánya 32 éves üzletasszony. A hölgyet 2016-ban feleségül vette Selçuk Bayraktar. Erdoğan lánya és veje pilóta nélküli légijárműveket gyárt. A férj, a 36 éves Selçuk Bayraktar villamosmérnök, az Egyesült Államokban szerzett doktori fokozatot a robotrendszerek fejlesztésében. Szerinte egyre inkább a pilóta nélküli repülőgépek kerülnek előtérbe, ezért a jövő gépeinek fejlesztését és gyártását nem lehet elég korán elkezdeni. Selçuk Bayraktar 11 éve irányítja saját cégét, jó eredményeket produkált számos projektben.

 


Sümeyye Erdoğan jól képzett, aktív hölgy. Helyettes vezetője a Nők a Demokráciáért Egyesületnek (KADEM), kitartóan küzd a nők jogainak előmozdításáért, és ez cseppet sem egyszerű feladat az iszlám világban. Sümeyye Erdoğan korábban az Igazság és Fejlődés Pártjának külkapcsolati tanácsadójaként is dolgozott, vagyis egyáltalán nem idegen tőle a politika.

Erdoğan elnök és családjának a hivatalos tartózkodási helye Ankarában az Ak Saray palota, ami 30-szor nagyobb, mint a Washington-i Fehér Ház. Az elnöki központban összesen 1100 szoba található, és mintegy 250-et Erdoğan elnök kizárólagosan használhat. Ezt a nyugati demokraták felróják neki. Az épület látványos, grandiózus és kényelmes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2017. Minden jog fenntartva
Design: C@diz